Unicorn granolapizza med chokladsmak

granolapizza.jpg

Okej, kanske tycker ni att unicorn-trenden är lite uttjatad vi det här laget? Det tycker inte jag och speciellt inte en regnig dag som denna. Superenkelt att slänga ihop, kan ätas till dessert, frukost eller mellis. Så gott! Botten 1 dl valfri granola eller muesli 1 dl havregryn 8-10 st färska urkärnade dadlar 2 msk kokosflingor 1 msk kakao 1 tsk mandelsmör

Mixa alla ingredienser i en matberedare till en jämn massa. Bred ut på en tallrik eller i en miniform och ställ in i frysen cirka 30 minuter.

Fyllning: 50 g fet naturell yoghurt blandad med pitayapulver 50 g fet naturell yoghurt blandad med blått spirulinapulver

Topping: Hallon, blåbär, riven kokos och strössel

granolapizza2.jpg

// English //

Bottom: 1 dl optional granola or muesli 1 dl oatmeal 8-10 freshly chirped dates 2 tablespoons coconut flakes 1 tablespoon of cocoa 1 teaspoon of almond butter

Mix all the ingredients in a food processor to an even pulp. Wrap on a plate or in a miniform and put in the freezer for about 30 minutes.

Filling: 50 g fat natural yoghurt mixed with pitaya powder 50 g fat natural yogurt blended with blue spirulin powder

Topping: Raspberries, blueberries, grated coconut and sprinkles

Svalka dig med en iced Pitaya Latte i sommar!

-- English version in the end of this post --

Tröttnat på macha latte och golden milk? Känner du för att dricka något kallt istället för varmt på sommaren? Då är det här någonting för dig. Älskar att experimentera och har letat förbryllt efter ett recept på iced pitaya latte men ej hittat. Så jag slängde ihop ett eget och det blev mycket gott måste jag säga. Ni borde testa! Pitayapulvret är ifrån RawNice och är i princip smaklöst, men ljuvlig färg!

pitayalatte.jpg

ICED PITAYA LATTE
2,5 dl osötad Mandelmjölk
1 tsk Rapsolja
1 tsk Mandelsmör
1 msk Pitayapulver
1 nypa äkta Vaniljpulver

Börja med att blanda 0,5 dl mandelmjölk, pitayapulver, rapsolja, vaniljpulver och mandelsmör i ett glas, rör om ordentligt tills allt blandats. Mixa sedan blandningen med resten av mandelmjölkjen. Fyll ett glas med isbitar, häll över pitayablandningen och toppa eventuellt med mer mandelmjölk. Njut!

pitaya.jpg

Tired of macha latte and golden milk? Do you feel like drinking something cold instead of hot in the summer? Then this is something for you. I love to experiment and I've been looking for a recipe of iced pitaya latte but didn't find it. So I threw up my own and it became very good I have to say. You should try! The Pitay powder is from RawNice and is basically tasteless, but lovely color!

ICED PITAYA LATTE1 cup unsweetened almond milk1 teaspoon of rapeseed oil1 teaspoon almond butter1 tablespoon of pitaya powder 1 pinch real Vanilla Powder

Start by mixing 0.25 cup almond milk, pitaya powder, rapeseed oil, vanilla powder and almond butter in a glass, stirring thoroughly until everything is mixed. Then mix the mixture with the rest of the almond milk. Fill a glass of ice cubes, pour over the pitay mixture and spice up with more almond milk. Enjoy!

Följ mig på instagram här >> @shakeforshape

Så här lätt gör du den trendigaste toasten just nu - steg för steg!

toast5-1.jpg
toast3.jpg

Jag älskar verkligen den här "unicorn food" trenden, hoppas den inte går över allt för snart. Den har verkligen tagit maten till en ny nivå. Nedan har ni en steg-för-steg guide hur man gör en egen unicorn toast. Enjoy! Till en början behöver du en rostad macka, cream cheese och små koppar (typ äggkoppar). För att färga använde jag mig av naturliga superpulver (typ 1/2 kryddmått). Jag färgsatte den gröna med lite vetegräspulver, den blå med blå spirulina, den rosa med pitayapulver (går lika bra med t.ex. rödbetspulver) och den gula med gurkmeja. Om man inte gillar dessa smaker, de är ju lite speceilla, kan man t.ex. använda karamellfärg eller andra livsmedel man hittar i roliga färger.

toast2.jpg

Sedan är det bara att börja bre toasten lager för lager.  

Inte så svårt va?! Om man vill kan man stanna vid detta steg, hur härlig regnbåge? Om man vill avancera kan man göra t.ex. stjärnor av någon gul frukt. Jag skivade en nektarin i tunna skivor och använde en stjärnform som jag hittat på Panduro Hobby.

toast4.jpg

Vill man avancera ytterligare och lyxa till det kan man även ha på lite olika strössel.

toast5.jpg
toast1.jpg

Och VOILÁ, ovan har ni en Unicorn Toast, färdig att äta! Hoppas ni gillar den :-)

Följ mig på instagram här >> @shakeforshape

Unicorn jars

smootjes.jpg

God morgon! Denna härliga frukost avnjöts igår. Hann ej uppdatera här i bloggen för det var ju full rulle med städning och styling av lägenheten. Men här kommer receptet! Unicorn jars (2 små eller 1 stor) 2 st frysta Bananer, skalade och skivade 0,5 dl kokosgrädde 1 kiwi 1/2 dl frysta blåbär 1/2 tsk blå spirulina

Börja med att mixa de frysta bananerna med kokosgrädde till en mjuk konsistens. Dela sedan upp i tre delar. Mixa den ena med kiwi och fyll i glas. Rör i blå spirulina i den andra delen och fyll på i glasen. Mixa den tredje delen med blåbär och fyll sista delen av glasen. Toppa med hallon och strössel. Njut!

Följ mig på instagram här >> @shakeforshape

Unicorn Bowl

unicorn6.jpg

Godmorgon vänner! Hoppas ni mår fint :-) Igår natt landade vi i Sverige igen och resan gick verkligen hur bra som helst även hem. Både jag och Nico sov större delen och hör och häpna - hela familjen fick sovmorgon till klockan 9.00. Det var välbehövligt! Resten av dagen tog jag lite ledigt från sociala medier och bara hängde.

Nu ska jag inte babbla på om igår, utan dela med mig av detta smarriga recept. Ni har ju säkert sett internet svämma över av unicorn food senaste tiden och jag har ju varit så dålig på att haka på trenden. Men, fick hem pitayapulver & blått spirulinapulver från RawNice och var ju bara tvungen att göra en bowl! Hur härligt att äta denna till frulle? Receptet har ni nedan!

Unicorn Bowl 200 g fryst Graviola (från Macacos) 1/2 Banan 1/2 dl Quinoa- & kokosmjölk 1/4 tsk Pitayapulver (från RawNice) 1/4 tsk Blått Spirulinapulver (från RawNice)

Mixa Cajá, banan och quinoa- & kokosmjölk i en blender. Fördela sedan i två skålar. Blanda den ena skålen med rosa och den andra skålen med blått. Häll sedan över i en ny skål och rör om lite. Dekorera med silverkulor och annat glittrigt och härligt. Njut!

Unicorn / Ombre drink!

Foto-2017-04-17-17-03-12-1.jpg
Foto-2017-04-17-17-03-12.jpg

En stor trend nu över instagram är #Unicornfood eller #ombrefood, jag vet inte om ni sett? Det är ju hur härligt som helst, "eat the rainbow"-tänket. Man blir ju så glad av färgglad mat! Här nere har jag inte tillgång till färgglada pulver, som är ett enkelt sätt att färgsätta till exempel yoghurt, men jag har tillgång till naturlig frukt. Nedan har ni receptet på en variant (supergod!). När jag kommer hem ska jag göra en riktig färgexplosion med fler färger, typ blått & lila etc.

Grönt lager: Kiwi, banan och grekisk yoghurtGult lager: Apelsin, mango och grekisk yoghurtRosa lager: grekisk yoghurt och hallon

Gör såhär: Mixa de olika lagren separat. Fyll sedan ett glas och njut! Svårare än så är det inte :)