Vegansk salladsskål med avokadopesto!

Hej kära ni! På min instagram idag har jag ett samarbete med Zeta och jag tänkte att jag ska dela med mig av receptet här i min blogg. Älskar saker som går lätt att slänga ihop och denna rätt är inget undantag. Receptet hittar ni nedanför bilden. Enjoy! 

IMG_1351.JPG

Ingredienser
zeta fem gryner
kikärtor
blomkål
champinjoner
spenat
rödkål
sockerärtor
cocktailtomater
Olivolja
soya
Kryddor: salt, peppar, curry

Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175°C. Fyll en plåt med bakplåtspapper med kikärtor och blomkål. Ringla över olivolja, krydda med salt, peppar och curry. Grädda i ugnen ca 20-30 minuter.
2) Koka zeta fem gryner enligt anvisning på förpackningen
3) Skiva och stek champinjoner i lite olivolja och soya på medelhögvärme ca 5 minuter
4) Skiva rödkål, sockerärtor och coktailtomater och fyll en skål tillsammans med spenat. Fyll på med kikärtor, blomkål, champinjoner och zeta fem gryner. 
5) Servera till exempel med avokadopesto. Ni hittar receptet nedan: 

Avokadopesto
1/2 kruka färsk basilika
1/2 avokado
lite citronsaft
salt & peppar
1-2 msk olivolja

Mixa ingredienserna med en stavmixer till en krämig konsistens. Servera till din sallad.
 

 

 

Snabbaste veganska middagen på 5 minuter!

När jag kom hem från jobbet hade N & M redan ätit pyttipanna men som ni vet är mitt nyårsmål att äta mer plantbaserat då jag mår bättre av det. Så, jag slängde ihop världens enklaste rätt på bara 5 minuter - Perfekt! Nedan har ni receptet

IMG_8784.JPG
IMG_8783.JPG

Någon som norpade mina tomater på en gång...

Gör så här:
1) Häll lite olivolja i en stekpanna.
2) Fyll på med grönkål, broccoli, strimlad morot, champinjoner, tomater, kikärtor och solrosfrön. Stek på medelhög värme ca 5 minuter.
3) Jag kryddade med salt, peppar, curry och pressad citron.
4) Njut!

Grönkålssallad med sötpotatis & chévre

sallad2.jpg
sallad1
sallad1

Alltså detta recept är så himla gott och enkelt att göra. Ni måste testa!

Ingredienser (ca 2 portioner) 1 st Sötpotatis, skalad och tärnad i ca 1 cm bitar 1 st Ciabattabröd, tärnad i ca 1 cm bitar 1/2 påse Grönkål 3 st Tomater 1/2 Rödlök 1 kruka Bladpersilja 1/2 paket Chèvreost (eller så mycket man vill ha) Olivolja Himalayasalt

Dressing: 1 msk Olivolja, 1 msk rödvindvinäger, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk Honung och 2 msk vatten

Sätt ugnen på 190°C. Tärna sötpotatis och Ciabattabröd och strö över en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med himalayasalt. Värm ca 15 minuter eller till brödet är krispigt och sötpotatisen är tillagad. Fyll under tiden en stor skål med grönkål, tärnad tomat, skivad rödlök, hackad bladpersilja. Rör sedan ihop dressingen och blanda med grönkålssalladen. Fyll på med sötpotatis och bröd och toppa sedan med smulad chèvreost. Njut!

Snabb vegetarisk quinoasallad med chèvre

sallad2.jpg
sallad
sallad
sallad3
sallad3

God morgon, hoppas ni sovit gott! Vi fick hyfsad bra sömn inatt ändå och hör och häpna, sovmorgon till kl. 7.00! Minns ej när det hände senast.. Jag har säkert fått totalt 9-10 timmars sömn inatt, men det beror på att jag somnar samtidigt som Nicolas vid 19 tiden hehe, men så värt det! Lite trist då jag och Magnus inte får så mycket egentid, men å andra sidan värt det för sömnbrist ofta leder till bråk. Vi tar igen egentiden på helgerna istället! Dessutom har vi fått in en riktigt mysig morgonrutin att när Nicolas vaknar, lyfter vi över honom i vår säng. Sedan gosar vi allihopa i kanske 30 minuter innan vi går upp och äter frukost tillsammans. Ser verkligen fram emot morgnarna nu för tiden!

Hur som helst, nu ska jag inte babbla på om det. Det jag ville med det här inlägget var att dela med mig av gårdagens goda middag som jag slängde ihop på en kvart, supergott!

Vegetarisk quinoasallad med chèvre 2 dl Quinoa 100 g Babyspenat 1/2 Gurka 250 g Cocktailtomater 1/2 Rödlök 6 st Soltorkade tomater i solrosolja 1 paket brödkrutonger 1 paket chèvreost (vet ej hur mycket det var, men ni vet en sån där korv) 1/2 kruka Persilja Olivolja Salt + Peppar

Koka quinoan enligt anvisning på paketet. Skär samtidigt upp gurka, cocktailtomater, rödlök, chevréost, persilja och fyll i en skål tillsammans med strimlade soltorkade tomater, brödkrutonger och babyspenat. Fyll på med quinoan när den är klar och rör om ordentligt. Smaka av med olivolja, salt och peppar. Njut!

Sallad med mynta & Lime

sallad1.jpg

En av mina favoritkombinationer är helt klart mynta och lime, enkelt och fräscht. Perfekt att ha i salladen för att framhäva smaker. Så här enkelt slänger du ihop den här ljuvliga salladen: Du behöver: • Broccoli • Gurka • Avokado • Fetaost • Jordgubbar • Blåbär • Myntablad • Lime, saft

Skär upp alla grönsaker/frukter i mindre bitar. Pressa över rikligt med lime och använd så många myntablad du vill. Ju fler desto godare! Ät som den är eller servera till valfri proteinkälla.

Sommarsallad med korianderdressing

sommarsallad1.jpg

sommarsallad3Igår kväll gjorde vi en stor sallad med en himmelskt god korianderdressing, som jag numera kommer göra och ha förvarandes i kylen och ringla över allt jag gör haha. Till salladen åt vi lax och drack alkoholfri öl. Det är så lustigt, jag har aldrig gillat öl, men sedan jag blev gravid tycker jag det är supergott. Kanske innehåller den lite nyttig B-vitamin ändå :)

KORIANDERDRESSING 1,5 Lime, saften 1 kruka färsk Koriander 1-2 cm röd Chilifrukt 1 Vitlök 1/2 dl Olivolja 1 tsk Honung 1 tsk Sesamfrön Lite salt

Mixa med en stavmixer till önskad konsistens och blanda i salladen.

Ingrediensförslag sallad: Spenat, fetaost, jordgubbar, gurka, ångkokad broccoli, Avokado och cocktailtomater.

Till salladen åt vi ångkokad lax men kan också tänka mig att halloumi eller kyckling passar utmärkt!

sommarsallad2

// Last night we made a big salad with a heavenly delicious coriander dressing, which I will make again and have stored in the refrigerator and drizzle on everything I do haha. To the salad we ate salmon and drank non-alcoholic beer. It's so funny, I've never liked beer, but since I got pregnant, I think it is super good. Perhaps it contains some useful vitamin B anyway :)

CORIANDER DRESSING 1.5 lime juice 1 pot fresh coriander 1-2 cm red chilli 1 Garlic 1/2 cup olive oil 1 teaspoon honey 1 teaspoon sesame seeds A little salt

Blend with a stick blender to desired consistency and mix in the salad.

Ingredient Proposal salad: Spinach, feta, strawberries, cucumber, steamed broccoli, avocado and cherry tomatoes.

To the salad we ate steamed salmon but can also imagine that halloumi cheese or chicken is great!