Vegansk salladsskål med avokadopesto!

Hej kära ni! På min instagram idag har jag ett samarbete med Zeta och jag tänkte att jag ska dela med mig av receptet här i min blogg. Älskar saker som går lätt att slänga ihop och denna rätt är inget undantag. Receptet hittar ni nedanför bilden. Enjoy! 

IMG_1351.JPG

Ingredienser
zeta fem gryner
kikärtor
blomkål
champinjoner
spenat
rödkål
sockerärtor
cocktailtomater
Olivolja
soya
Kryddor: salt, peppar, curry

Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175°C. Fyll en plåt med bakplåtspapper med kikärtor och blomkål. Ringla över olivolja, krydda med salt, peppar och curry. Grädda i ugnen ca 20-30 minuter.
2) Koka zeta fem gryner enligt anvisning på förpackningen
3) Skiva och stek champinjoner i lite olivolja och soya på medelhögvärme ca 5 minuter
4) Skiva rödkål, sockerärtor och coktailtomater och fyll en skål tillsammans med spenat. Fyll på med kikärtor, blomkål, champinjoner och zeta fem gryner. 
5) Servera till exempel med avokadopesto. Ni hittar receptet nedan: 

Avokadopesto
1/2 kruka färsk basilika
1/2 avokado
lite citronsaft
salt & peppar
1-2 msk olivolja

Mixa ingredienserna med en stavmixer till en krämig konsistens. Servera till din sallad.
 

 

 

Godaste spenatsoppan á la Magnus

IMG_8214.JPG

Den här goda spenatsoppan lagade Magnus till mig förra veckan och om man får skryta är han en mästare på soppor (tycker jag). Frågade honom om han kunde dela med sig av receptet och det har ni på ett ungefär nedan, dock inga exakta mått. Ni måste prova!

Spenatsoppa:
1. Hetta upp olivolja i en kastrull.
2. Ned med en massa ingefära (kryddburk), lagom med vitpeppar o hönsbuljong.
3. I med en hackad rödlök, en morot, en vitlök och fräs på.
4. I med fryst bladspenat, ärtor, kokande vatten, vitt vin och eventuellt lite creme fraise (kan uteslutas). Puttra på o smaka av.
5. Mixa allt med en stavmixer o puttra på igen ca 5 minuter.
6. Hoppas det smakar!

Snabb lunch med massor av grönsaker

mealmeal.jpg

Hej på er! Man har ju inte massor av tid med en 10-månaders som flyger runt över hela lägenheten. Därför älskar jag snabblagade luncher, till exempel den ovan. Klar på 10 minuter!

Ingredienser Rödkål Morot Zucchini Sockerärtor Broccoli Sparris Citron Kryddor: Salt, cayennpeppar & honung Olja att steka i Hallon & kiwi

Skär alla grönsaker i mindre bitar och gör nudlar av morot och zucchini med en spiralslizer. Stek/woka på medelhög värme i en klick olja. Pressa över citron och krydda. Stek endast tills allt blir "svettigt" och fortfarande krispigt. Garnera med kiwi och hallon. Ät som det är eller ha valfritt protein till.

Lättlagad, god och näringsrik lunch

omoelettj1.jpg

dfffdbild omoelett2

Ibland är tiden knapp när det är dags för lunch och vad passar bättre då en än lättlagad omelett? Denna rätt slänger man ihop på 10 minuter och är så god!

Ingredienser Några grönkålsblad 2 Ägg 1 Äggvita 1/4 Gul lök Olivolja 1/4 Citron Persilja Cayennpeppar Salt & Vitpeppar

Gör såhär: 1) Börja med att steka grönkålsbladen i olivolja på medelvärme några minuter. Pressa över citron och krydda med salt och cayennpeppar. Fyll sedan en tallrik med grönkålen. 2) Hacka gul lök i små bitar och stek i olivolja på medelvärme några minuter. 3) Vispa under tiden ihop ägg med en gaffel i ett glas. Krydda med vitpeppar och salt. 4) Häll över äggen i stekpannan och låt omeletten stelna på undersidan. Vänd sedan över halva omeletten så det blir en halvmåne. Stäng av värmen och servera med grönkålen och persilja. Njut!

 

// English translation //

Ingredients: Some kale leaves, 2 eggs, 1 egg white, 1/4 yellow onion, Olive oil, 1/4 Lemon, Parsley, Cayenne pepper, Salt & pepper

Instructions: 1) Start by frying kale leaves in olive oil over medium heat for a few minutes. Squeeze over lemon juice and season with salt and cayenne pepper. Then fill a plate with green cabbage. 2) Chop the onion into small pieces and fry in olive oil over medium heat for a few minutes. 3) Beat the meantime the eggs with a fork in a glass. Season with white pepper and salt. 4) Pour the eggs into the pan and let the omelette stiffen underneath. Then turn over half the omelet so it becomes a crescent. Turn off the heat and serve with green cabbage and parsley. Enjoy!

Grönkålssallad med sötpotatis & chévre

sallad2.jpg
sallad1
sallad1

Alltså detta recept är så himla gott och enkelt att göra. Ni måste testa!

Ingredienser (ca 2 portioner) 1 st Sötpotatis, skalad och tärnad i ca 1 cm bitar 1 st Ciabattabröd, tärnad i ca 1 cm bitar 1/2 påse Grönkål 3 st Tomater 1/2 Rödlök 1 kruka Bladpersilja 1/2 paket Chèvreost (eller så mycket man vill ha) Olivolja Himalayasalt

Dressing: 1 msk Olivolja, 1 msk rödvindvinäger, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk Honung och 2 msk vatten

Sätt ugnen på 190°C. Tärna sötpotatis och Ciabattabröd och strö över en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med himalayasalt. Värm ca 15 minuter eller till brödet är krispigt och sötpotatisen är tillagad. Fyll under tiden en stor skål med grönkål, tärnad tomat, skivad rödlök, hackad bladpersilja. Rör sedan ihop dressingen och blanda med grönkålssalladen. Fyll på med sötpotatis och bröd och toppa sedan med smulad chèvreost. Njut!

CHOCO-NANA

choco_blogg2.jpg

choco_blogg1 God morgon på er fina, eller god förmiddag/lunch är det väl närmare. Idag blev det en riktig sovmorgon, det är så skönt att sova ut ordentligt och inte stressa. Har även njutit av en härligt chokladig frukost - så gott och helt utan dåligt samvete.

Igår gick jag på spinning för första gången på väldigt länge, första gången jag svettades på väldigt länge också. Det var helt fantastiskt skönt och knät känns helt ok idag så nu blir det lite vila för benen några dagar innan jag testar ett nytt spinningpass. Som jag längtat efter att svettas och känna mig trött på grund av ett jobbigt träningspass. Idag blir det därför en sväng till gymmet igen, men istället för konditionsträning så blir det lite överkropp och mage samt några rehabövningar för benen. Det ska bli så härligt. Har verkligen kommit över den första tröskeln nu när det gäller träning och känner en konstant längtan.

Nu ska jag börja göra mig iordning men vi hörs lite senare! Kram på er :)

CHOCO NANA ICE CREAM (1 portion) 1,5 fryst Banan 1/2 mogen Banan 1-2 tsk Kakao Eventuellt 1-2 msk Proteinpulver (förslagsvis med chokladsmak)

Mixa alla ingredienser i en matberedare tills det blir en krämig konsistens. Servera i en skål och toppa med blåbär, hallon, kiwi och puffad quinoa. Ät direkt och njut!

NANA ICE CREAM (1 serving): 1,5 frozen Banana, 1/2 ripe Banana, 1-2 tsp Cacao, 1-2 tbsp Protein Powder (for example chocolate flavor). Blend all ingredients in a food processor to a creamy texture. Serve in a bowl and top with blueberries, kiwi, raspberries and puffed quinoa. Eat immediately and enjoy!