Nyttigt bananbröd med blåbär

healthy banana bread
nyttigt bananbröd recept
bananbröd hälsosamt recept
banana bread with blueberries

Detta bröd är glutenfritt, innehåller inget tillsatt socker eller mjölkprodukter.

Hej fina ni! Imorse njöt jag och Nicolas av det här goda brödet som jag bakade igår. Det är superlätt att göra, mer näringsrikt än vanligt bröd gjort på mjöl, socker etc! Blåbären blev en riktig prick över i:et, ni måste prova :-)

Bananbröd med blåbär
3-4 mogna bananer
3 dl glutenfritt havremjöl
3 ägg
1 tsk bakpulver
1/2 tsk himalayasalt
3 dl glutenfria havregryn
1 dl Blåbär
1 tsk Honung/agavesirap

Sätt ugnen på 200°C. Mixa alla ingredienser utom havregryn och blåbär i en blender. Rör sedan i havregryn och blåbär. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och fyll på smeten. Grädda mitt i ugnen ca 3o minuter. Låt svalna och förvara sedan i kylen. Njut!
 

// English // Hello guys! This morning me and Nicolas enjoyed this delicious bread that I baked yesterday. It's super easy to make, more nutritious than usual bread made on flour, sugar etc! Blueberries became a real hit, you have to try :-)

Banana bread with blueberries
3-4 ripe bananas
1 cup gluten free oatmeal flour
3 eggs
1 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon of celery salt
1 cup gluten free oats
1 dl Blueberries
1 teaspoon honey / agave syrup

Put the oven at 200 ° C. Mix all ingredients except  oats and blueberries in a blender. Then stir in rolled oats and blueberries. Put a baking sheet in a loaf of bread and fill the batter. Bake in the middle of the oven for about 3 minutes. Allow to cool and store in the refrigerator. Enjoy!


Follow me on instagram @shakeforshape

Nyttigt och lätt bananbröd

bananabread.jpg
bananabread3.jpg
bananabread2.jpg

Nu vet jag att jag är något ”sen på gröten” med att baka detta ljuvliga bröd, men ni ska veta att det stått på min mentala ”att-göra-lista” i över ett år haha. Äntligen tog jag tag i det och mums vad gott det var. Som ni ser blev mitt bröd inte så högt, nästa gång gör jag dubbel så stor sats!

Ingredienser 3 mogna bananer 2 dl havremjöl 3 ägg 1 tsk bakpulver 1/2 tsk himalayasalt 2 dl havregryn

Sätt ugnen på 200°C. Mixa alla ingredienser utom havregryn i en blender. Rör sedan i havregryn. Fyll en oljad/smörad form med ströbröd. Grädda mitt i ugnen ca 3o minuter. Låt svalna och förvara sedan i kylen. Njut!

// English // Now I know I'm kind of "late on the cake" to bake this sweet bread, but you'll know it's been on my mental "to-do list" for over a year haha. At last I made it and yum how good it was. As you can see, my bread did not get so high, next time I make double that big rate!

ingredients3 ripe bananas1 cup oatmeal3 eggs1 teaspoon baking soda1/2 teaspoon of celery salt1 cup oatmeal Put the oven at 200 ° C. Mix all ingredients except oatmeal in a blender. Then stir in oatmeal. Fill an oiled / buttered form with bread bread. Bake in the middle of the oven for about 3 minutes. Allow to cool and store in the refrigerator. Enjoy!

Fyra supergoda (och nyttiga) recept på bröd!

apple_bread.jpg

Sugen på att baka hembakat bröd? Det behöver inte vara svårt och ta lång tid med jäsning, recepten nedan slänger man lätt ihop på några minuter - så får de gräddas klart i ugnen. Dessutom är de nyttiga, innehåller inte gluten eller socker. blogg-knackebrod-934x618

Nyttigt och enkelt fröknäcke >>

morotsbrod_Blogg2-1000x618

Glutenfritt morotsbröd >>

macka_2_Blog

Hälsosamt nöt- och fröbröd >>

apple_bread2

Glutenfritt äppelbröd >>

När tiden är knapp!

a.jpg
aw
aw

Har för mig att jag fick denna mix från Risenta i ett av The Healthy Box-paketen. Tänkte inte så mycket på vad det var då utan den hamnade i skåpet..

Däremot förstår jag nu dess underbara funktion och när ens kille ätit upp allt knäckebröd och man är hemma själv med en bebis är den helt perfekt - och dessutom nyttig! Paketet innehåller både ugnsform och frömix, det enda jag behövde var en ugn, rapsolja, honung och kranvatten. Gillas starkt!

Recept: Hälsosamt nöt- & fröbröd

macka_1_Blog.jpg

God morgon! Imorse när jag vaknade kände jag för att baka ett favoritbröd som jag ofta bakade för några år sedan. Det är så lätt att göra och är supergott. Dessutom är det ett hälsosammare alternativ till vanligt bröd. Ni måste testa detta goda bröd! RECEPT NÖT- & FRÖBRÖD 3 dl siktat Dinkelmjöl (kan ersättas mot valfritt glutenfritt mjöl) 1 dl Boveteflingor 2 dl Havregryn (för glutenfritt, använd glutenfria) 2 dl blandade Nötter, grovhackade 1/2 dl Linfrön 2 tsk Bikarbonat 1 tsk Salt 1 grovrivet Äpple 4 dl naturell Yoghurt eller fil (jag använde laktosfri) Eventuellt 2 msk Honung om man vill ha ett sötare bröd men jag gjorde utan

Sätt ugnen på 175°C. Smörj en brödform (avlång och formad som en rektangel) eller placera ett bakplåtspapper i formen. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt därefter äpple och yoghurt och rör om ordentligt med en sked, det ska vara kladdigt. Fyll brödformen med smeten och toppa med pumpakärnor och solrosfrön. Grädda i ugnen i ca 50-60 minuter. Låt svalna innan servering. Njut!

Serveringstips! Bre på ett lager mosad avokado och toppa med färska jordgubbar och ruccola, sjukt god kombo!

macka_3_Blog
macka_3_Blog

English. Good morning! This morning when I woke up I felt like baking a favorite bread, that I often baked a few years ago. It's so easy to make and is super tasty. Moreover, it is a healthier alternative to regular bread. You must try this delicious bread!

RECIPE NUT & SEED BREAD 3 dl sifted spelled flour (can be replaced with any gluten free flour) 1 dl buckwheat flakes 2 dl rolled oats (if you want gluten free, use gluten-free) 2 dl mixed nuts, roughly chopped 1/2 dl Flax seeds 2 tsp Bicarbonate 1 tsp salt 1 coarse grated apple 4 dl plain yogurt or file (I used lactose free yogurt) Possibly 2 tbsp honey if you want a sweeter bread but I didn't

Preheat the oven to 175 ° C. Grease a bread shape (oblong and shaped like a rectangle) or place a baking paper in the mold. Mix all dry ingredients in a bowl. Then add the apple and yoghurt and stir well with a spoon, it will be messy. Fill the baking pan with the batter and top with pumpkin seeds and sunflower seeds. Bake in the oven for about 50-60 minutes. Let cool before serving. Enjoy!

Serving tip!Spread alayerof mashedavocadoand top withfresh strawberriesand rocket, so delicious combo!

macka_2_Blog
macka_2_Blog

Glutenfritt Äppelbröd

apple_bread3.jpg
apple_bread
apple_bread

Jaha, nu har det ju nästan blivit tradition för mig att baka bröd på söndagar. Det är perfekt för då kan man göra sig en riktigt lyxig frukost. Det positiva med nybakat bröd är att man knappt behöver något pålägg för det är så gott i sig självt. Håller ni inte med? :) RECEPT GLUTENFRITT ÄPPELBRÖD (ca 6-8 st skivor)1,5 Äpple, grovrivna 1/2 dl Mandelmjöl 1/2 dl Kokosmjöl 1,5 msk Sesammjöl 1,5 tsk Bakpulver 1,5 msk Fiberhusk 1/2-1 tsk Himalayasalt 3 Ägg

Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop alla ingredienser i en bunke och låt svälla ca 5-10 min. Placera ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut degen (ca 1 cm tjock). Toppa eventuellt med lite pumpakärnor och sesamfrön. Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna, skiva och servera med ditt favoritpålägg. Njut!

Fritt från: Laktos, gluten, socker

apple_bread2
apple_bread2

English. Well, now it's almost become a tradition for me to bake bread on Sundays. It's perfect for when you can make a truly luxurious breakfast. The positive thing with freshly baked bread is that you hardly need any additional to top it with because it tastes so good itself. Don't you agree? :)

RECIPE GLUTENFREEAPPLEBREAD(about6-8pieces) 1,5Apple,coarsegrated1/2 dlAlmond flour1/2dl Coconutflour1,5 tspBaking powder 1,5 tbsp Sesame flour 1.5tbspFiber husk1/2 tspHimalayanSalt3Eggs

Preheat the oven to200°C.Stir togetherall ingredients ina bowl andleave to swellabout 5-10 min. Placebaking paperon a baking sheetand spreadthe dough(about 1 cm thick). Bake inthe oven for about10-12 minutes.Let cool, slice and serve withyour favoritetoppings.Enjoy!

Free from: Lactose, gluten, sugar

Enkelt & nyttigt morotsbröd - helt glutenfritt!

morotsbrod_Blogg2.jpg
morotsbrod_Blogg1
morotsbrod_Blogg1

Imorse bakade jag som sagt morotsbröd och vad enkelt det var. Är helt chockad över hur snabbt det gick och hur gott det blev, rekommenderas verkligen som alternativ till vanligt bröd. Det tar endast 15-20 min totalt att göra. Recept nedanför bilderna! RECEPT GLUTENFRITT MOROTSBRÖD (ca 6 st bitar)1 stor Morot eller två små, grovrivet 1/2 dl Mandelmjöl 1/2 dl Kokosmjöl 1 tsk Bakpulver 1,5 msk Fiberhusk 1/2-1 tsk Himalayasalt 3 Ägg

Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop alla ingredienser i en bunke och låt svälla ca 5-10 min. Placera ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut degen (ca 1 cm tjock). Toppa eventuellt med lite pumpakärnor, sesamfrön och solrosfrön. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna, skiva och servera med ditt favoritpålägg. Njut!

Fritt från: Laktos, gluten, socker

morotsbrod_Blogg3
morotsbrod_Blogg3

English. As I told you earlier, I baked carrot bread this morning, andhow easyit was. I'm completelyshocked at howfast it wentandhow delicious itwas, I really recommended it as an alternative toregular bread. Itonly takes 15-20minutestotalto make.

RECIPEGLUTENFREECARROTBREAD(about6pieces) 1large carrotor two small, coarsegrated1/2 dlAlmond flour1/2dl Coconutflour1 tspBaking powder1.5tbspFiber husk1/2 tspHimalayanSalt3Eggs

Preheat the oven to200°C.Stir togetherall ingredients ina bowl andleave to swellabout 5-10 min. Placebaking paperon a baking sheetand spreadthe dough(about 1 cm thick). Bake inthe oven for about10 minutes.Let cool, slice and serve withyour favoritetoppings.Enjoy!

Free from: Lactose, gluten, sugar