Hälsosamma veganska choklad donuts (vegan & glutenfri)

Detta recept är veganskt och glutenfritt, tar 15 minuter att göra och är supergott!

Alltså jag finner knappt ord. Jag misstänkte att det skulle bli gott men att det skulle bli såhär gott att göra hälsosamma varianter av donets visst jag inte. Dessa gick åt som smör och både jag, Nico och min kille älskade dem. Ni måste prova!

IMG_2260.JPG

Ingredienser (4 st)
10 färska, urkärnade dadlar
2 dl Mandelmjölk (eller annan vegansk mjölk)
2 dl havremjöl
1/2 dl kokosmjöl
1-2 msk kakao
1 tsk macapulver
1 tsk bakpulver
1/2 tsk äkta vaniljpulver

1) Sätt ugnen på 175°C
2) Mixa dadlar och mandelmjölk i en matberedare tills det blir så slät smet som det kan bli.
3) Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan i dadelmjölkblandningen och rör om ordentligt. Fyll sedan donutformar och grädda i ugnen ca 10 minuter. Låt sedan svalna en stund innan du tar ut dem ur formen.
4) Jag doppade sedan donutsen i lite smält mörk choklad och toppade med lite strössel(uteslut om du inte vill ha socker)/mandelflarn/granatäpple.

IMG_2282.JPG
IMG_2268.JPG

Veganska chokladkakor doppade i vit & mörk choklad

Skärmavbild 2018-02-17 kl. 06.01.29.png
veganskt_godis_kakor.jpg

God morgon finaste! Gissa vad jag gjorde igår kväll? Inte så svårt kanske i och med bilden... Men jag bakade dessa godingar. Hemmagjort godis när det är som bäst. Och det bästa av allt? Helt veganska. Nedan har ni receptet!

veganskt_godis_kakor2.jpg

INGREDIENSER
12 st färska dadlar, urkärnade
2 dl havregryn
1,5 msk kakao (köpte härifrån)
1 msk solroskärnor
1 msk pumpakärnor
1 msk kokosolja (köpte härifrån)
1 tsk macapulver
1/2 tsk vaniljpuilver

Vit och mörk choklad (t.ex. detta, klick!)

1) Mixa alla ingredienser utom dadlar i en matberedare ca 10 sekunder. Häll därefter i dadlarna och mixa tills det blir en deg. Tillsätt eventuellt 1 msk vatten för att degen ska gå ihop
2) Rulla till bollar och platta sedan ut till ca 1 cm höga kakor (eller behåll som bollar) på en tallrik och lägg i kylen.
3) Smält vit choklad och mörk choklad separat. Rulla bollarna eller kakorna i chokladen och förvara sedan i kylen eller frysen tills du ska äta.
4) Njut!
 

TÄVLING!!! Ni får inte missa min tävling på instagram idag där ni har chans att vinna produkter från Bodystore.com för 2400 SEK! Hela 10 personer kommer vara lyckliga vinnare så in och läs hur man deltar här (klick!). Ni har inget att förlora men kan få massa grymma produkter :)

 

Veganska chokladcrepes gjorda på kikärtsmjöl

Va!?!? Kan man göra crepes utan ägg? Svar ja, det kan man. Det blev dock som med alla pannkakor och den första blev mos när jag vände men sedan så. Tricket är att ha medeltemperatur (på 5:an max 6:an av 9) och lite olja i stekpannan. För att vara ärlig så smakade inte pannkakorna i sig så gott men tillsammans med fyllningen och bären så blev det riktigt gott kan jag lova! Hoppas ni vågar prova för det var verkligen värt det :)

vegan_chocolate_crepes2.jpg

Dessa chokladcréps är glutenfria och veganska.

vegan_chocolate_crepes.jpg

Ingredienser chokladcrepes (ca 4 st)
1 dl kikärtsmöl, jag köpte mitt här (klick!)
1,5 dl Kokosdryck eller valfri mjölk
1,5 msk kakaopulver
1,5 msk kokossocker, jag köpte mitt här (klick!)
0,5 tsk vaniljpulver
1 "veganskt ägg" gjort på 1,5 tsk linfrön och 3 tsk vatten, blötlagda en liten stund i förväg

Gör så här:
1) Mixa alla ingredienser i en mixer till en smet. Låt sedan stå ca 5-10 minuter och vila (viktigt!).
2) Värm en stekpanna till medeltemperatur, jag hade på 5:an. Klicka i 1 tsk valfritt fett och fyll på ca 1/4 av smeten så det blir en tunn crépe. Jag fyllde inte ut till kanterna på stekpannan utan lät den vara lite mindre.
3) Stek tills undersidan är helt torr och det går att vända. Detta tar ett par minuter eftersom pannan är på medelvärme. Vänd sedan och stek en lite kortare stund på undersidan. Upprepa tills smeten är slut.
4) Toppa förslagsvis med mitt förslag nedan!

Cashewcréme
1) Blötlägg 1 dl cashewnötter ca 1 timme. Skölj sedan ordentligt med vatten.
2) Mixa tillsammans med 1,5 dl kokosgrädde/kokosmjölk, 0,5 tsk vaniljpulver och 1-2 tsk agavesirap tills det blir en slätare créme.

Toppa crépsen med cashewcréme, bär och eventuellt smält vegansk choklad för att lyxa till det ordentligt. Njut!

mini "cookiedough" tårta med choklad (vegan)

God morgon! Hoppas ni mår bra :) Inatt sov jag hur länge som helst, somnade med Nicolas igår vid ca 8-tiden och sov till 6 imorse då han vaknade. Det behövdes verkligen kan jag säga, har varit så trött de senaste dagarna.

cookiedough tarta vegan recept2.jpg

Jag är inte världens bästa på att leka med Nicolas men att baka är kul för då är han intresserad och sitter med stora nyfikna ögon, får smaka degen och jag kan göra någonting jag gillar. Win win! "Bakade" en magiskt god cookiedough tårta med vita bönor som bas. Superenkel att göra och gott om man vill ha ett hälsosammare alternativ till godis.

Detta recept är veganskt, glutenfritt, laktosfritt, fritt från raffinerat socker.

cookiedough tarta vegan recept3.jpg

Ingredienser cookiedough:
1,5 dl glutenfria havregryn
0,5 dl kokosmjöl
2 msk agavesirap
1 tsk vaniljpulver
410 kokta vita bönor
5-6 dadlar
0,5 dl kokosmjölk
1 nypa havssalt

Mixa ingredienserna i en matberedare till en degig konsistens. Fyll sedan antingen två små formar (ca 15x15 cm) alternativt en större form och pressa med en slickepott. Lägg sedan i frysen. 

Gör chokladtopping genom att antingen smälta mörk choklad eller gör egen av 1,5 msk kokosolja + 2 msk kakao + 1 tsk agavesirap och värm tills det smälter i en kastrull på medelvärme. Toppa sedan tårtorna/tårtan med chokladsåsen och frys igen ca 1 timme innan servering.

cookiedough tarta vegan recept.jpg

Så lätt och god varm choklad - vegansk & utan socker

Jag är ju en sådan som gärna dricker kalla smoothies och glass även på vintern, men egentligen borde jag dricka mer varmt eftersom jag är så frusen av mig. Imorse gjorde jag därför en riktig nostalgidryck - men betydligt hälsosammare än den man drack när man var barn. Nedan har ni receptet!

IMG_9351.JPG

Jag toppade i och för sig med mini-marschmallows och ätbart guld - för att det skulle se fint ut på bilden :)

IMG_9367.JPG

Vegansk varm choklad

1 kopp havremjölk (eller valfri mjölk)
1 skopa Frill Intense Chocolate

Värm ingredienserna i en kastrull. Rör samtidigt om eller vispa med en minivisp. Ta bort från plattan innan det kokar och fyll en kopp. Drick och njut av en värmande choklad!

Alternativt recept om man inte har Frill hemma:
• 1 kopp havremjölk (eller valfri mjölk)
• 1-2 tsk kakao
• 1-2 dadlar
• 1/2 tsk vaniljpulver

Mixa ingredienserna tills dadlarna är ordentligt mixade. Häll sedan ner allt i en kastrull och värm. Rör samtidigt om eller vispa med en minivisp. Ta bort från plattan innan det kokar och fyll en kopp. Drick och njut av en värmande choklad!

Kladdiga chokladkakor doppade i mörk choklad (VEGANSKT RECEPT)

Helgen betyder numera bakning har jag kommit på. Det är ju så svårt i veckorna då fototimmarna ligger mitt på dagen och då är jag oftast inte hemma. Hoppas ni orkar vänta på recept trots att det blir lite mellanrum ibland. 

Till dagens recept, finner bara ett ord "M U M S !". Så himla goda chokladkakor som dessutom blev lite kladdiga inuti. Definitivt ett måste att prova om ni är veganer, gillar hälsosammare alternativ och älskar choklad. De är så enkla att göra! Nedan har ni receptet, kommentera gärna om ni gillar det! 

veganska_chokladkakor_recept_blog.jpg

Detta recept är: veganskt och utan raffinerat socker

veganska_chokladkakor_recept.jpg

Ingredienser
1,75 dl dinkelmjöl (Bovetemjöl eller havremjöl borde gå att ersätta med om du vill undvika gluten)
0,5 dl finhackad hasselnöt
0,5 dl kakaopulver
0,5 dl Agavesirap
0,5 dl kokosolja, rumstemperatur
0,5 dl mandelmjölk/kokodryck
1 nypa Himalayasalt

Topping: 50 g mörk choklad, minst 70% (vegansk choklad eller icke beroende på vad man föredrar)

1) Sätt ugnen på 175°C
2) Mixa ingredienserna i en matberedare till en deg.
3) Använd en spritser eller en sked och gör ca 20 klickar på en plåt med ett bakplåtspapper. Forma eventuellt till dem och platta till med en sked efteråt för ett mer estetiskt resultat :)
4) VIKTIGT! Kyl plåten med kakorna ca 10 minuter innan de värms i ugnen.
5) Grädda i ca 8 minuter och låt svalna
6) Smält chokladen i micron eller i ett vattenbad och doppa hälften av kakan i choklad (eller hela om man föredrar det). 
7) Njut!

 

Lyxigaste frukosten - kokos-chiapudding med chokladglass!

God morgon fina ni! Hoppas ni hade en mysig fredag igår och har börjat få lite julstämning. Vi hade en lilljulafton nr 1 med Magnus sida av släkten igår och var hemma hos hans föräldrar. Det var så mysigt, ska visa lite bilder sedan. 

Jag bestämde mig för att njuta av allt gott men fick direkt bakslag idag. Vaknade upp med magkatarr, kände mig bakis och är så trött att jag knappt orkar hålla ögonen öppna. Socker är verkligen inte bra för min kropp, påverkas på en gång. Liten mängd går bra, men inte godis, lussebullar, pepparkakor och julmat på det. Men men, man lär så länge man lever. Ska ta det lite försiktigt från och med nu för det är inte värt bakslaget dagen efter. 

Till någonting annat, hur gullig frukost? Njöt av den igår och det blev så gott! Nedan har ni receptet!

IMG_8093.JPG

Recept - Chiapudding med kokos och choklad (2 portioner)
Chiapudding:
3 dl kokosmjölk
4 msk chiafrön
1 tsk agavesirap
1/2 tsk vaniljpulver

Chokladsmoothie:
2 dl kokosdryck
1 skopa Intense Chocolate från Frill

Gör så här:
Blanda ingredienserna till chiapuddingen i ett stort glas och låt gärna stå över natten i kylen. Fördela sedan i två glas. Mixa ingredienserna til chokladsmoothien i en mixer. Toppa sedan chiapuddingen med detta. Toppa eventuellt med en munk och chokladkula (om det ska njutas till efterrätt)