Overnight oats med kardemumma och kanel

God morgon! Hoppas helgen varit fantastisk :-) Imorse vaknade jag och var pigg kl. 5.00 så jag begav mig ut på en härlig morgonpromenad. När jag kom hem väntade en färdiggjord frukost på mig i kylen, så himla skönt! Nedan har ni receptet. Känner att starten idag har fyllt på med massor av energi inför dagens stora FW18 fotografering. Ska bli så kul! Ha en fantastisk måndag!

Ovenight Oats.jpg

Overnight Oats
1 dl havregryn
1,5 dl vatten
1/2 mosad banan
1/2 dl frysta bär
kanel
kardemumma

Blanda ingredienserna i ett glas på kvällen. Låt stå i kylen över natten. Rör om och ät på morgonen. Njut!

Grönkål med ugnsrostade rotfrukter toppat med fetaost & pistagenötter

godlunch3.jpg
godlunch2.jpg
godlunch1.jpg

Ni vet när man verkligen känner att man lyckats med en maträtt, så kände jag idag med denna ljuvliga rätt. Superlätt att slänga ihop, både god och mättande. För mig blev det en vegetarisk lunch men man skulle lika gärna kunna servera kyckling eller fisk till denna rätt. Ni måste testa!

Ingredienser (har inga exakta mått) Potatis Rotselleri Morötter Fetaost Grönkål Honung Olivolja Lite citronsaft Kryddor: Salt, smoked paprika, cayennpeppar och torkad timjan

Gör så här: 1) Sätt ugnen på 210°C. Skala och skär potatis, rotselleri och morötter i små bitar. Placera på en ugnsplåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja, honung och krydda med salt, smoked paprikakrydda och torkad timjan. Grädda i ugnen ca 20 minuter. 2) Under tiden. Stek grönkål i lite olivolja, citron, salt och cayennpeppar. Det tar ca 2-3 minuter bara. 3) Efter ca 15 minuter, ta ur rotfrukterna och smula över fetaost. Grädda i ugnen ca 5 minuter till. 4) Servera rotfrukterna tillsammans med stekt grönkål och hackade pistagenötter. NJUT!

godlunch4.jpg

// English //

Ingredients (I've no exact measurements)PotatoCeleriaccarrotsfeta cheeseGreen KaleHoneyOlive oilsome lemon juiceSpices: salt, smoked paprika, cayennpeppar and dried thyme

Do this:1) Preheat the oven to 210 ° C. Peel and cut the potatoes, celery root and carrots into small pieces. Place on a baking tray with parchment paper and drizzle with olive oil, honey and season with salt, smoked paprika spice and dried thyme. Bake in the oven for about 20 minutes.2) During the time. Fry kale in a little olive oil, lemon, salt and cayennpeppar. It takes about 2-3 minutes only.3) After about 15 minutes, remove the vegetables and crumble over the feta. Bake in the oven for about 5 minutes.4) Serve the vegetables with fried kale and chopped pistachios. ENJOY!

Den godaste drinken är både nyttig och alkoholfri!

mellis_3.jpg

mellis_IG3 En favorit här hemma har blivit denna härligt gröna drink. Både jag och min kille älskar den och jag beställer ofta liknande när jag är på krogen när jag vill ha ett alkoholfritt alternativ. Om ni inte testat kombon måste ni göra det, så fräsch!

INGREDIENSER Valfri mängd: Lime, saften Gurka (utan skal) Ingefära (utan skal) Mynta, bladen Ramlösa

Gör såhär: Mixa lime, gurka, ingefära och mynta tillsammans med kallt vatten (ca 5-7 dl) i en mixer. Fyll sedan en kanna och toppa med ramlösa, brukar bli ungefär hälften vatten/hälften ramlösa. Fyll på med isbitar och njut av världens hälsosammaste drink!

mellis_1

// A favorite here at home has become this lovely green drink. Both me and my boyfriend loves it and I often order similar when I'm at the pub when I want a non-alcoholic alternative. If you haven't tested the combo yet you have to do it, so fresh!

INGREDIENTS Any amount of: Lime juice Cucumber (without shell) Ginger (without skin) Mint leaves sparkling water

Do this: Mix lime, cucumber, ginger and mint with cold water (5-7 dl) in a blender. Then fill a pot and top with sparkling water, tend to be about half water / half sparkling water. Fill with ice cubes and enjoy the world's healthiest drink!

Läskigt gott rawfood godis till halloween

rawfood2_blogg.jpg

rawfood3_blogg Vad vore Halloween utan lite läskigt godis? Improviserade fram en supergod variant (som dessutom är gjord på nyttiga ingredienser). Vet inte riktigt om jag tycker att de små pumporna blev så läskiga, vad tycker ni? Tog i alla fall endast 5 min att slänga ihop och är ett perfekt alternativ till vanligt halloweengodis!

RAW FOOD HALLOWEENGODIS (ca 8 st bollar) 1,5 dl Havregryn 1/2 dl riven Kokos 1 tsk Jordnötssmör 1 tsk Baobab från Organic Burst 5-6 st Dadlar, urkärnade2 st Morötter, skalade och hackade

Gör såhär: Börja med att mixa morötterna i en matberedare. Häll sedan i resten av ingredienserna och mixa tills det blir en fast deg. Rulla till små bollar. Dekorera med kakaonibs som små ögon och en myntakvist på "huvudet". Förvara i frysen några timmar före servering och njut! ___ English. What would Halloween be without a little scary candy? I improvised a super delicious variant (which is also made with healthy ingredients). Don't really know if I think that the small pumpkins looks so scary though, what do you think? Took only 5 minutes to throw together and are an ideal alternative to the usual unhealthy Halloween Candy!

RAW FOOD HALLOWEEN CANDY (about 8 balls) 1.5 dl rolled Oats 1/2 dl grated Coconut 1 tsp peanut butter 1 tsp Baobab powder from Organic Burst 5-6 Dates, pitted 2 Carrots, peeled and chopped

Do this: Start by mixing the carrots in a food processor. Then pour in the remaining ingredients and mix until it becomes a firm dough. Roll into small balls. Decorate with cacao nibs as small eyes and a mint sprig on the "head". Store in the freezer a few hours before serving and enjoy!