Hälsosamma veganska choklad donuts (vegan & glutenfri)

Detta recept är veganskt och glutenfritt, tar 15 minuter att göra och är supergott!

Alltså jag finner knappt ord. Jag misstänkte att det skulle bli gott men att det skulle bli såhär gott att göra hälsosamma varianter av donets visst jag inte. Dessa gick åt som smör och både jag, Nico och min kille älskade dem. Ni måste prova!

IMG_2260.JPG

Ingredienser (4 st)
10 färska, urkärnade dadlar
2 dl Mandelmjölk (eller annan vegansk mjölk)
2 dl havremjöl
1/2 dl kokosmjöl
1-2 msk kakao
1 tsk macapulver
1 tsk bakpulver
1/2 tsk äkta vaniljpulver

1) Sätt ugnen på 175°C
2) Mixa dadlar och mandelmjölk i en matberedare tills det blir så slät smet som det kan bli.
3) Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan i dadelmjölkblandningen och rör om ordentligt. Fyll sedan donutformar och grädda i ugnen ca 10 minuter. Låt sedan svalna en stund innan du tar ut dem ur formen.
4) Jag doppade sedan donutsen i lite smält mörk choklad och toppade med lite strössel(uteslut om du inte vill ha socker)/mandelflarn/granatäpple.

IMG_2282.JPG
IMG_2268.JPG

Tropisk granolatårta

God Morgon! Hoppas ni mår bra och har en mysig påsk. Vi fortsätter att ha sjukstuga - eller Magnus är sjuk och jag och Nico försöker hålla oss borta så mycket som det går. Trist när man äntligen är ledig, men sånt är livet. 

Vet ni vad? Imorse medans jag  gjorde frukost slängde jag ihop en magiskt god och superlätt granolatårta. Kände att man måste ju baka någonting i påsk eller hur! Resultatet och receptet hittar ni nedan! 

granolatårta.jpg

Om ni använder er av havreyoghurt eller kokosyoghurt (eller liknande) så blir tårtan helt vegansk. Bra va?! Nedan har ni hur man gör!

TROPISK GRANOLATÅRTA
Tillagningstid 5 minuter

Botten
2 dl granola
3 st dadlar
1 tsk kokosolja (härifrån)

Fyllning lager 1
2 dl valfri yoghurt, till exempel grekisk eller kokosyoghurt

Fyllning lager 2
1 mango
1 passionsfrukt
1 kiwi

1) Mixa ingredienserna till botten och pressa sedan ned botten på en liten tårtform ca 15 cm diameter.

2) Fyll sedan på ett lager med din valda yoghurt.

3) För en "ombre" effekt, mixa först mango och passionsfrukt, lägg hälften på toppen på tårtan och mixa det som är kvar med kiwi och fyll sedan på detta. Alternativt mixa ihop allt.

4) Frys i minst 1 timme innan servering och om du fryser längre tid behöver den tina lite innan du kan skära upp den. Njut!

Grönkålschips - enkelt och gott recept!

Hej på er! Nej, jag har inte försvunnit - har bara haft massor som vanligt. Men, här kommer äntligen ett recept som kanske kan tyckas "gammalt" men det är ju så gudomligt gjort. Jag åt upp typ allt i ett svep. Älskar verkligen grönkål. Hade till och med cravings för grönkål när jag var gravid :) Nedan har ni receptet!

IMG_0555.JPG

Ingredienser: 
Valfri mängd grönkål
Olivolja
Salt
Citron
ev cayennepeppar

Gör så här: 
1) Sätt ugnen på 200°C. Skär bort grönkålsbladen från den grova mittvenen, skär sedan bladen i lagom stora bitar och lägg i en bunke.
2) Ringla lite olivolja, pressa en skvätt citronsaft och kryddor valfri mängd. Massera in smakerna och sprid ut kålen på en plåt med bakplåtspapper.
3) Grädda i 8-15 min tills dom är krispiga. Håll koll, det går fort!

Veganska chokladkakor doppade i vit & mörk choklad

Skärmavbild 2018-02-17 kl. 06.01.29.png
veganskt_godis_kakor.jpg

God morgon finaste! Gissa vad jag gjorde igår kväll? Inte så svårt kanske i och med bilden... Men jag bakade dessa godingar. Hemmagjort godis när det är som bäst. Och det bästa av allt? Helt veganska. Nedan har ni receptet!

veganskt_godis_kakor2.jpg

INGREDIENSER
12 st färska dadlar, urkärnade
2 dl havregryn
1,5 msk kakao (köpte härifrån)
1 msk solroskärnor
1 msk pumpakärnor
1 msk kokosolja (köpte härifrån)
1 tsk macapulver
1/2 tsk vaniljpuilver

Vit och mörk choklad (t.ex. detta, klick!)

1) Mixa alla ingredienser utom dadlar i en matberedare ca 10 sekunder. Häll därefter i dadlarna och mixa tills det blir en deg. Tillsätt eventuellt 1 msk vatten för att degen ska gå ihop
2) Rulla till bollar och platta sedan ut till ca 1 cm höga kakor (eller behåll som bollar) på en tallrik och lägg i kylen.
3) Smält vit choklad och mörk choklad separat. Rulla bollarna eller kakorna i chokladen och förvara sedan i kylen eller frysen tills du ska äta.
4) Njut!
 

TÄVLING!!! Ni får inte missa min tävling på instagram idag där ni har chans att vinna produkter från Bodystore.com för 2400 SEK! Hela 10 personer kommer vara lyckliga vinnare så in och läs hur man deltar här (klick!). Ni har inget att förlora men kan få massa grymma produkter :)

 

Veganska chokladcrepes gjorda på kikärtsmjöl

Va!?!? Kan man göra crepes utan ägg? Svar ja, det kan man. Det blev dock som med alla pannkakor och den första blev mos när jag vände men sedan så. Tricket är att ha medeltemperatur (på 5:an max 6:an av 9) och lite olja i stekpannan. För att vara ärlig så smakade inte pannkakorna i sig så gott men tillsammans med fyllningen och bären så blev det riktigt gott kan jag lova! Hoppas ni vågar prova för det var verkligen värt det :)

vegan_chocolate_crepes2.jpg

Dessa chokladcréps är glutenfria och veganska.

vegan_chocolate_crepes.jpg

Ingredienser chokladcrepes (ca 4 st)
1 dl kikärtsmöl, jag köpte mitt här (klick!)
1,5 dl Kokosdryck eller valfri mjölk
1,5 msk kakaopulver
1,5 msk kokossocker, jag köpte mitt här (klick!)
0,5 tsk vaniljpulver
1 "veganskt ägg" gjort på 1,5 tsk linfrön och 3 tsk vatten, blötlagda en liten stund i förväg

Gör så här:
1) Mixa alla ingredienser i en mixer till en smet. Låt sedan stå ca 5-10 minuter och vila (viktigt!).
2) Värm en stekpanna till medeltemperatur, jag hade på 5:an. Klicka i 1 tsk valfritt fett och fyll på ca 1/4 av smeten så det blir en tunn crépe. Jag fyllde inte ut till kanterna på stekpannan utan lät den vara lite mindre.
3) Stek tills undersidan är helt torr och det går att vända. Detta tar ett par minuter eftersom pannan är på medelvärme. Vänd sedan och stek en lite kortare stund på undersidan. Upprepa tills smeten är slut.
4) Toppa förslagsvis med mitt förslag nedan!

Cashewcréme
1) Blötlägg 1 dl cashewnötter ca 1 timme. Skölj sedan ordentligt med vatten.
2) Mixa tillsammans med 1,5 dl kokosgrädde/kokosmjölk, 0,5 tsk vaniljpulver och 1-2 tsk agavesirap tills det blir en slätare créme.

Toppa crépsen med cashewcréme, bär och eventuellt smält vegansk choklad för att lyxa till det ordentligt. Njut!

Vegansk tårta med cashew- och kokosfyllning.

God kväll! Min dag blev faktiskt rätt bra ändå trots min start jag skrev om i förra inlägget hehe. Jag bestämde mig för att dagen skulle bli bra ändå och då blev den det :) Hur har er dag varit? 

vegan_tarta.jpg

Över till någonting annat - nämligen denna ljuvliga tårta som jag gjorde idag och hann fota när jag kom hem från jobb och hämtning (innan det blev för mörkt). Så lätt och god! Älskar bakning som inte behöver bakas utan endast mixas och frysas. 

Botten
1,5 dl havregryn
6 st dadlar
1 tsk agavesirap
1 tsk kokosolja

Fyllning
2 dl cashewnötter, blötlagda 4h och sköljda
2 dl kokosmjölk
2 tsk agavesirap
1/2 tsk vaniljpulver
Eventuell färgning, jag använde hallon & mango

1) Mixa ingredienserna till botten och pressa sedan ned botten på en liten tårtform ca 15 cm diameter.

2) Mixa sedan cashewnötter, kokosmjölk, agavesirap och vaniljpulver till en slät kräm. Dela eventuellt i två delar och mixa delarna separat med lite hallon eller mango.

3) Fyll sedan på resten i formen och frys minst 1,5h innan servering. Behövs tina innan man kan dela den!

IMG_0505.JPG

Mumsiga veganska cookies doppade i mörk choklad

Detta inlägg innehåller annonslänkar

God morgon fina du! Hoppas veckan varit bra :) Jag känner mig så lycklig, har ni märkt att det är ljusare på morgonen och senare på eftermiddagen? Ni förstår inte hur mycket jag längtar till våren och ljusare tider. Det är så deppigt med detta mörker!

IMG_0372.JPG

Över till någonting annat. Rättare sagt dessa magiskt goda cookies doppade i mörk choklad. Perfekt snacks eller hälsosammare mellis. Hittade inspirationen från denna tårta jag gjorde förra veckan. Har ni provat än?

IMG_0375.JPG

Detta recept är glutenfritt, veganskt, och från raffinerat socker.

INGREDIENSER VEGANSKA COOKIES
1,5 dl glutenfria havregryn
0,5 dl kokosmjöl (finns här)
2 msk agavesirap/kokossocker (till exempel detta)
1 tsk vaniljpulver (finns här)
410g kokta vita bönor (en burk), sköljda
5-6 dadlar
0,5 dl kokosmjölk
1 nypa havssalt

1) Mixa ingredienserna i en matberedare till en degig konsistens. Forma till runda kakor i valfri storlek. Lägg sedan i frysen. 

2) Gör chokladtopping genom att antingen smälta mörk choklad eller gör egen av 1,5 msk kokosolja + 2 msk kakao + 1 tsk agavesirap och värm tills det smälter i en kastrull på medelvärme. Toppa sedan tårtorna/tårtan med chokladsåsen och frys igen ca 1 timme innan servering.