Overnight oats med kardemumma och kanel

God morgon! Hoppas helgen varit fantastisk :-) Imorse vaknade jag och var pigg kl. 5.00 så jag begav mig ut på en härlig morgonpromenad. När jag kom hem väntade en färdiggjord frukost på mig i kylen, så himla skönt! Nedan har ni receptet. Känner att starten idag har fyllt på med massor av energi inför dagens stora FW18 fotografering. Ska bli så kul! Ha en fantastisk måndag!

Ovenight Oats.jpg

Overnight Oats
1 dl havregryn
1,5 dl vatten
1/2 mosad banan
1/2 dl frysta bär
kanel
kardemumma

Blanda ingredienserna i ett glas på kvällen. Låt stå i kylen över natten. Rör om och ät på morgonen. Njut!

Blåbärspannkakor med havregrädde

God morgon fina ni! Hoppas veckan varit bra :-) Jag hade tänkt uppdatera hur mycket som  helst från Grekland men vi jobbade non-stop så tiden fanns inte. Och när jag sedan kom hem igen har det varit full rulle. Men, ska ladda upp lite fina bilder från dagarna senare idag! 

Tills dess har ni nedan ett magiskt gott recept på blåbärspannkakor, Enjoy! 

IMG_3131.JPG

Recept blåbärspannkakor (1 portion): 
1 st Bananer
1 Ägg
1 dl frysta Blåbär
1/2 dl valfri mjölk
1/2 dl Havregryn
1 msk riven kokos
1/2 tsk Kardemumma

Mixa ingredienserna i en mixer. Stek lite mindre plättar i en stekpanna eller använd ett plättjärn (lättare att vända då) på medelvärme. Det är lite knepigt att vända den första men brukar ge sig efter första omgången. Jag serverade med havregrädde och färska blåbär. Njut!

// English //

Recipe: blueberry pancakes (1 serving):
1 st Bananas
1 egg
1 dl frozen blueberries
1/2 dl optional milk
1/2 dl rolled oats
1 tbsp grated coconut
1/2 tsp Cardamom

Mix the ingredients in a blender. Fry a little smaller pancakes in a frying pan or use a flat iron (easier to turn then) over medium heat. It's a little tricky to turn the first but usually give up after the first round. I served with oat cream and fresh blueberries. Enjoy!

Måndag och roliga planer!

God morgon! Ny vecka igen och denna veckan ser jag fram emot extra mycket eftersom jag på Fredag tar mitt pick och pack, kidnappar Nico och åker ner till Malmö för tjejhelg med min bästis från skoltiden och när jag bodde där. Vi har hålla kontakten sedan skolan och vi båda har barn, hon har två tjejer varav en är i Nicos ålder. Det ska bli så roligt. Ser även fram emot att se hur det går att åka tåg 4 timmar med Nico, men har timat in hans sövning så hoppas det går bra!

IMG_1314.JPG

Jag provade en ny kombination av chiapudding som blev såååå god, ni måste prova! 

Chiapudding med äppelpajsmak
1,5 dl mandelmjölk
2 msk chiafrön
1 msk osötad äppelmos
1/2 tsk kanel
1/2 tsk vaniljpulver

Häll ingredienserna i ett glas och rör om ordentligt. Kyl sedan minst 2 timmar, men helst över natten. Njut! 

Glutenfria bananvåfflor

God morgon finisar! Hoppas helgen varit bra hittills. Här är alla sjuka. Det är inte världens lättaste att ta hand om en sjuk kille som vaknar upp varje timme hela natten, samtidigt som man själv är sjuk. Ser fram emot finare väder så att alla kan vara utomhus mer vilket kommer leda till att alla är friskare! Snacka om att man dessa månader fått känna på ordentligt hur det är med vabb och förskolesjukdomar. Tydligen går der vattkoppor på dagis så vi får väl se om nästa omgång blir det haha! Hur mår ni?

IMG_1122.JPG

Införskaffade ett våffeljärn igår och då var vi ju såklart tvungna att göra våfflor. Gjorde en glutenfri variant som ni hittar receptet på längst ner! 

IMG_1131.JPG
IMG_1130.JPG
IMG_1117.JPG

Ingredienser
3 bananer
2 dl glutenfria havregryn  
2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör såhär: skala bananerna och mosa med en gaffel i en bunke. Fyll på med resten av ingredienserna och vispa med elvisp. Grädda ca 1 dl i våffeljärnet i en klick smör. Jag serverade med Frill glass och bär. Så gott!

Nice Cream och ett Readly moment

readly.jpg
Readly_smoothie3.jpg

Egentid för mig är att skapa recept och jag älskar att inspireras av olika mattidningar. Däremot märker jag att tidningarna jag köper ofta bara blir liggande för den egentid jag har är numera till och från jobbet, samt på kvällarna. Därför tycker jag att Readly är en grym app som samlar alla tidningar och magasin på ett och samma ställe och man kan läsa tidningarna både i mobilen eller på ipaden. Med sökfunktionen kan man söka på t.ex. veganska recept och få upp artiklar från olika tidningar inom det sökämnet. Så himla smidigt!

Readly_smoothie2.jpg

Jag har även ett grymt erbjudande till mina läsare. Om ni registrerar er via denna länk (klick!) får ni 1 gratis månad. Ni måste testa! Det finns så stort utbud av olika inspirerande magasin, både nya och gamla nummer och jag lovar att ni kommer älska appen lika mycket som jag:)

Readly_smoothie.jpg

Någon som är sugen på denna kopp? Tänkte väl det. Nedan har ni receptet :)

HALLON NICE CREAM
2 st frysta bananer, skivade innan frysning
0,5 dl hallon
1 dadel
1 tsk vaniljpulver

1) Låt bananerna tina ca 5 minuter
2) Mixa sedan alla ingredienser i en matberedare
3) Fyll en skål eller kopp och toppa med till exempel jordgubbar
4) Njut direkt!

Så här lätt gör du hemmagjord havreyoghurt (vegansk)

Detta inlägg innehåller en annonslänk från bodystore

Ni uppskattade mitt tidigare recept på kokosyoghurt så mycket, så jag kände att jag ville experimentera mera! Denna gången gjorde jag havreyoghurt och blev faktiskt väldigt nöjd över resultatet. Den man köper tycker jag smakar lite som plado-lera, men den hemmagjorda smakar mer rent på något sätt. För er som gillar att pyssla och testa nytt tycker jag definitivt att ni ska prova detta recept för det var inte svårt alls, det handlar mest om väntan.

Däremot blev inte denna yoghurt så söt i sig själv, men med lite topping som granola, bär och mandelsmör blev den mycket godare. 

hemmagjord_havreyoghurt1.jpg

Redskap som du behöver:
• Mixer
• Nötpåse/återanvändbart kaffefilter, ej papper (hittade ett på ICA)
• En rengjord glasburk (diskad och fylld med kokvatten ett par sekunder för att alla bakterier ska dö)
• Kastrull

hemmagjord_havreyoghurt.jpg

Ingredienser havremjölk:
2 dl havregryn
1 l vatten
1-2 tsk agavesirap
2 msk rapsolja
en nypa vaniljpulver (valfritt)
en nypa salt

Ingredienser till yoghurt
1 tsk Maizena

Valfri smaksättning
Jag använde:
1 tsk vaniljpulver
1 msk agavesirap
3 dl mixade hallon

3-4 st probiotikakapslar, jag använde dessa (länk!)

1) Mixa alla ingredienser till havremjölken i en mixer. Sila sedan mjölken genom en nötpåse/kaffefilter i en karaff.
2) Koka sedan upp mjölken i en kastrull tillsammans med maizena. Rör ofta så det inte bränner fast i botten. När konsistensen är lite tjockare, stäng av plattan och låt svalna en stund
3) Häll i din valfria smaksättning i din blivande yoghurt och rör om ordentligt. Häll sedan över i en rengjord och kokad glasburk. Låt sedan svalna till den är max 40°C varm, det tar ca 1h. Är det för varmt dör bakteriekulturen.
4) Blanda i pulvret från probiotikakapslarna och rör om ordentligt. Sätt på locket men knäpp inte åt det utan låt det bli lite luft hål. Ställ in i ugnen och tänd endast lampan så det max är 40°C. Låt stå ca 12 timmar.
5) Efter ca 12 timmar kan du ta ut yoghurten, röra om ordentligt och sätta på locket helt. Placera sedan i kylen och förvara den där. Håller i ca 5 dagar skulle jag tro.

Mättande kokoschiapudding med hallon och pumpafrösmör

God morgon! Hoppas ni sov bättre än vi gjorde... Nico vaknade många gånger inatt och hade svårt att somna om, känner mig bakis idag och kaffe hjälper inte ens. 

Men, över till något annat - som dagens ljuvliga frukost jag är glad att jag förberedde igår kväll. Mättande, gott och nyttigt. Nedan har ni receptet. Ha en underbar dag! 

chiabowl_kokos.jpg

Ingredienser:
1,5 dl kokosmjölk
2 msk chiafrön
topping: färska hallon, kokos och pumpafrösmör

Blanda kokosmjölk och chiafrön i ett glas. Låt stå kallt över natten eller minst 4 timmar. Servera med till exempel hallon, kokos och pumpafröpasta. Njut!