Yoghurtglass med jordgubb & choklad!

blogg-glass-rosachoklad.jpg

blogg-glass-rosachokladMycket glass här på bloggen nu :) Men det är så enkelt att göra och perfekt att plocka fram när sötsuget smyger sig på. Jag brukar ibland göra dubbla satser av min smoothie och fyller hälften i glassformar istället, kan inte misslyckas om man blev nöjd med sin smoothie!

Recept enkel yoghurtglass med jordgubb & choklad (2 st): • 2 dl frysta jordgubbar upptinade ca 10 min • 1,5 dl naturell yoghurt • 1 blodapelsin/vanlig apelsin Gör såhär: 1) Mixa allt och fyll glassformar och frys minst 4h. 2) Doppa sedan i choklad som du antingen köper färdig och smälter under ett vattenbad eller så gör du egen enligt receptet nedan:

Chokladtopping: • 1 msk kallpressad kokosolja • 1 msk kakao, rå eller vanlig • Eventuellt 1 tsk honung/kokossocker för sötning

Gör såhär: 1) Värm kakao, kokosolja och kokossocker/honung (eventuellt färdigköpt mörk choklad) i en skål över ett vattenbad. 3) När allt är smält, doppa glassarna i chokladen eller ringla över med en sked. 4) Ät direkt eller frys igen och ta fram vid tillfälle!

____________________________________________________________________________________

Ni har väl inte missat min tävling på instagram? Reglerna är superenkla: Skapa din favoritsmoothie eller hälsosam dessert (t.ex. nana ice cream), ta ett foto eller använd någon av mina bilder och tagga #shakeforshape och @shakeforshape i orginaltexten till bilden (inte i kommentarerna). På fredag väljer jag min favorit och delar med mig av vinnaren på min instagram. Det har redan trillat in bidrag och jag känner på mig att det kommer bli svårt att dra en vinnare då allt är så fint! :)