VEGETARISK BLOMKÅLS-COUSCOUS MED LINSER

blomkal_couscous_blogg.jpg

Idag har jag varit på mitt första yogapass på så otroligt länge och jag känner mig så lycklig. Brukar vanligtvis köra yoga hemma och göra de "asanas" (yogapositioner) som känns bra just för dagen, men det var så länge sedan nu så jag gick faktiskt till Sats för ovanlighetens skull. Inget ont mot sats men jag blev påmind om att jag verkligen inte gillar deras yogapass. De har jättebra gym och superbra andra gruppträningspass, men yogan skulle de kunna jobba på enligt mig. Kan vara för att jag var lite yoga-besatt ett tag och i princip levde på Yogayama, där hela lokalen och alla människor andas yoga - vilket jag älskade! Det var som att komma till en fristad och så fort man steg innanför dörren så försvann alla tankar om vardagen. Dessutom var alla yogatränare så otroligt duktiga och gick runt hela tiden för att se så man inte gjorde fel. Tyvärr är inte Sats yoga lika bra för mig då jag inte känner samma trygghet och tillit, men det finns säkert många som gillar det och alla kan ju inte ha samma åsikt. Så nästa gång blir här hemma :) Hur som helst, att jag bara tog mig dit och kände lyckan av att få göra yoga igen gjorde mig hög på endorfiner. Förhoppningsvis så klarar mitt knä av det också, vi får se imorgon, håll tummarna! Har verkligen saknat yoga och lugnet man får samt närvaron i vardagen. Yoga får mig även att bli mer "mindful" t.ex. när jag ska äta och vill bara äta ren mat av någon konstig anledning. Därför slängde jag idag ihop denna härliga röra till lunch och tänkte att jag ville dela med mig av receptet till er. Det var så enkelt och så gott! Jag har inte de exakta måtten då jag improviserade, så ni får bestämma själva hur mycket ni tar av allt :)

BLOMKÅLS-COUSCOUS MED LINSER: färsk Blomkål valfria Linser eller Bönor Körsbärstomater Avokado Äpple Gurka färsk Koriander Olivolja Himalayasalt Citron/Lime

Skär blomkålen i mindre bitar och mixa till couscous i en matberedare. Tärna alla grönsaker till lika stora bitar. Fyll en större skål och blanda med resten av grönsakerna. Häll i lite citronsaft, olivolja, hackad koriander och lite himalayasalt. Ät och njut!

CAULIFLOWER COUSCOUS WITH LENTILS: fresh Cauliflower, optional lentils or beans, cherry tomatoes, avocado, apple, cucumber, fresh coriander, olive oil, himalaya salt, lemon / lime.Cut the cauliflower into small pieces and mix into couscous in a food processor. Dice all vegetables into equal pieces. Fill a large bowl and mix with the rest of the vegetables. Pour in a little lemon juice, olive oil, chopped cilantro and a bit of himalayan salt. Eat and enjoy!