THE POWER OF NOW!

utsikt_blogg.jpg

"Realize deeply that the present moment is all you ever have" - Eckhart Tolle Nu har jag precis avklarat ett härligt yogapass här hemma med fokus på core, så skönt. Väntar på att min kille ska komma hem från sitt simpass så får vi se vad vi hittar på idag!

Kom att tänka på en promenad för några dagar sedan när det var strålande sol. Att promenera i naturen ger en verkligen tid att reflektera över livet. Att strunta i musiken i öronen och istället lyssna på det vackra fågelkvittret och allt annat ljud runt omkring en, får en att vara mer närvarande - och känna sig mer levande.

Efter min promenad la jag mig för att sola en stund på en brygga. Det låg två andra personer på bryggan och jag kan ibland tycka att det är lite rogivande att lyssna på när andra pratar. Inte för att snoka men för att vila öronen på någonting annat än musik. Noterade att en av tjejernas telefon ringde och hon svarade glatt och pratade med sin vän. Hon sa att hon skulle ut och springa ett långpass om någon timme och frågade om vännen ville följa med, eller om de skulle ses på kvällen och träna tillsammans. Inget mer med det och sedan var det tyst ett tag. Helt plötsligt kom hon upp efter ha tagit ett bad och det var blod överallt. Hon hade trampat på ett järnrör och fått ett djupt sår i foten, så jag hjälpte henne med rent vatten och att plåstra om och hjälpte till med hur hon kunde ta sig till sjukhuset för att sy.

När hon åkt iväg så började mina tankar snurra. Tänk, att livet kan förändras helt och hållet på bara några sekunder. Bara några minuter tidigare hade hon planerat dagen och det som sedan hände kommer förmodligen påverka hennes liv en tid framöver. Nu var inte just hennes skada så jätteallvarlig tror jag (och hoppas), men om man funderar på livet i det stora hela.

Allt vi någonsin har och "äger" är stundens ögonblick. Framtiden är drömmar och föreställningar och det som varit är endast minnen. Därför insåg jag att det är så viktigt att vara tacksam för det man har just nu för allt kan förändras. Att inte ta det man har för givet utan alltid värna om det man har. Ta hand om sina nära och kära, ta hand om sig själv och försöka känna lycka över sitt eget liv. Det finns någonting positivt i varje ögonblick och det finns alltid de som har det värre. Om man börjar tänka efter så har man förmodligen inte så många problem som man kanske kan tycka att man har. Det hjälper ibland att sätta sitt eget liv i ett större perspektiv och försöka se det utifrån.

Vad är du tacksam över idag?