Smoothiebowl med avokado & pepparmynta

gron-smoothiebowl-bloggen21.jpg

gron-smoothiebowl-bloggen2Hej fina läsare! Hoppas ni hade en härlig måndag igår, det var ju helt fantastiskt väder. Idag känner jag mig mycket piggare än igår och har nyss varit ute på morgonrundan. Jag kom på att det kan ju vara så att det är pollen som gör mig så trött, är det någonting ni känner av? Jag har märkt att jag blir mer känslig för pollen för varje år som går och nu har jag ju varit ute väldigt mycket i naturen så det är säkert det som kan vara en bidragande faktor till min trötthet.

Sitter här och njuter med min frukost bowl och ska snart byta om till jobbkläder och ta mig till kontoret. Det blir nog en fullspäckad dag men vi får se om jag hinner kika in lite senare. Tills dess, ha en underbar tisdag!

Recept smoothiebowl med avokado & pepparmynta (1 portion): • 1/4 avokado • 1 dl fryst mango • 1/2 banan • 1 näve spenat • 1 tsk pepparmynta pulver (finns här) • 1 tsk green mix (finns här) • 1 dl kallt vatten / nötdryck / kokosvatten • 1/2 citron Mixa allt i en mixer och fyll upp en skål. Toppa med till exempel blåbär, riven kokos, bipollen (finns här), hallon, cashewnötter och banan.

Lite kort fakta om pepparmynta: Pepparmyntan har använts i tusentals år som ett naturligt stöd för matsmältningen och kan lindra symtom som gasbildning, kramper, matförgiftning, IBS och diarré. Pepparmynta verkar genom att lugna musklerna i magen och förbättrar därmed flödet av galla, vilket möjliggör att maten kan passera snabbare.

_ _ _ _

/  E n g l i s h  /

Recipe smoothie bowl with avocado & peppermint (1 serving): • 1/4 avocado • 1 dl frozen mango • 1/2 banana • 1 handful spinach • 1 teaspoon peppermint powder (available here) • 1 tsp green mix powder (available here) • 1 dl cold water / nötdryck / coconut water • 1/2 lemon Mix everything in a blender and fill up a bowl. Top with for example: blueberries, grated coconut, bee pollen (available here), raspberries, cashew nuts and banana.