Reaultat - Detox 7 dagar!

simple-smile7.png

Hur gick då den här detox veckan? Måste säga att den gick över förväntan och jag är så glad nu i efterhand att jag gjort det då jag lärt mig mycket om mig själv och hur min kropp fungerar. Är fylld av energi fortfarande och kroppen känns lätt och ren! Här kommer en kort summering dag för dag om min detoxvecka: Dag 1: • Kände mig rätt yr och hungrig ganska direkt efter frukosten som höll i sig hela dagen. • Tänkte konstant på mat och när jag fick äta nästa måltid. • Fick väldigt ont i huvudet som höll i sig hela dagen och var väldigt trött. • Drack mängder av vatten. • Kände mig frusen. • Körde ett yogapass med väldigt liten energi.

Dag 2-4: • Huvudvärken försvann men energinivån varierade mycket över dagen. • Var väldigt yr fortfarande, lite tunnelseende. • Kom in i tanken av att bara "äta" flytande så det kändes okej och tankarna på mat försvann mer och mer. • Orkade inte göra någon form av träning men mot kvällen på dag 4 så blev det lättare.

Dag 5: • Vaknade upp av mig själv klockan 5.00 på morgonen fylld av energi. • Det kändes bra att bara dricka maten. • Orkade med ett jobbigt yogapass och fick till och med mer energi under passet. • Var glad, pigg och klar i huvudet.

Dag 6-7: • Mer energi än dag 5, körde powerwalks och längre yogapass. • Allt jag åt och drack smakade otroligt gott, åt några gurkstavar på lördag kväll istället för att dricka och det var nästan matorgasm. Just då kändes det som det godaste jag ätit i hela mitt liv :)

Jag känner att det verkligen var värt denna vecka och känner numera att jag vill fortsätta på detta nyttiga spår för kroppen mår så otroligt bra. Några fördelar jag märkt av är:

- Mitt blodsocker har blivit väldigt stabilt, inte känt av någon svacka alls efter dag 5. Har annars mycket problem med det och kan få talsvårigheter och bli svimmfärdig. - Alla frukter och grönsaker smakar så otroligt gott och njuter av känslan att ge min kropp högsta möjliga näring. - Har gått ner 2 kilo och minskat några centimeter runt om kroppen, blivit lite tightare. - Vaknar av mig själv tidigt på morgonen och känner mig lycklig. - Uppskattar allt mycket mer och det känns mer naturligt att äta naturligt. - Har förstått att Yoga ger renar kroppen och sinnet och ger mycket mer energi än vad den tar när man yogar. Har varit en helt ny människa efter passen. - Har börjat förstå hur kroppens och hjärnans signaler fungerar och att de inte alltid är överens om vad som är rätt. - Rökte inte en enda cigarett och har helt slutat nu. - Drack inget kaffe och kände inget behov av det så ska dra ner på det rejält i framtiden.

Som ni ser så har det varit väldigt många fördelar för mig. Rekommenderar verkligen att ge kroppen en detox och att verkligen hålla ut för det är så himla värt det efter dag 5. De första dagarna kändes det som att det var en evighet kvar men tiden gick ändå snabbt och nu i efterhand kan jag inte förstå att jag aldrig gjort detta tidigare.

Nedan är en bild där jag tror att man kan se lite förändring på kroppen före och efter detoxen. Inte för att det är det viktigaste utan det viktigaste nu är att långsiktigt få bättre och hälsosammare vanor, men det kan vara en liten morot och bra för en själv som lite motivation till att inte hamna i gamla ovanor igen. :)

 

20140506-073451.jpg