RAWfood bollar med citron, ingefära och baobab

blogg_citronbollar2.jpg
blogg_citronbollar2

God förmiddag! Hoppas helgen varit bra. Idag vaknade jag upp och kände mig på bakhumör. Därför provade jag på någonting nytt idag och bakade de underbara RAWfood bollarna men testade en ny smak. Enligt mig blev de succé och jag hoppas att ni också gillar dem!

Recept RAWfood bollar: • 1,5 dl valfria nötter • 1/2 dl kokosflingor • 1/2 citron (rivet skal + saft) • 8 dadlar (färska urkärnade) • 1 tsk baobab (länk) • 1/2 tsk äkta vaniljpulver (länk) • 1 tsk kokosolja (länk) • 1/2-1 tsk gurkmeja • 1-2 cm riven ingefära

Gör såhär: 1) Mixa nötter och kokosflarn i en matberedare till ett mjöl 2) Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills degen får en fast form och kan rullas till bollar 3) Rulla små bollar i riven kokos (kan uteslutas) och frys i 30 min innan servering. Förvaras sedan i frysen.

blogg_citronbollar3