RAW CARROT CAKE

carrot-cake-rawfood.jpg
carrot-cake-rawfood2
carrot-cake-rawfood2

Härom dagen var jag på bakhumör men kände för att göra någonting nyttigt. Så jag testade att göra en nyttig variant av morotskaka som är en favorit. Experimenterade fram receptet nedan och blev väldigt nöjd. De blev inte så söta, så de passade perfekt som mellanmålskakor. Hur lyxigt att äta morotskaka som mellanmål, helt utan dåligt samvete?! Vill man ha de lite sötare kan man ju söta med stevia eller honung. Väldigt lätta att göra och värt att testa!

RAW FOOD MOROTSKAKA (6 st bitar)
Kakbotten
2 stora Morötter
6-8 st färska Dadlar (urkärnade)
1,5 dl Valnötter
0,5 dl riven Kokos
0,5 tsk krossad Nejlika
1 tsk malen Kanel

Mixa alla ingredienser (utom dadlar) i en matberedare. När det blivit smulor av allt, tillsätt dadlar tills det blir en fastare konsistens. Fyll små folieformar med degen. Frys ca 1-2 timmar.

Frosting
1,5 dl blötlagda Cashewnötter (minst 3 timmar)
saften ur 1/2 Citron
1 tsk äkta Vaniljpulver
3-4 msk Vatten
1 msk kallpressad Kokosolja
1-2 tsk Honung

Mixa alla ingredienser i en matberedare i ungefär 5 minuter, eller tills det blir en krämig konsistens. Bre frostingen över kakbottnarna och frys igen minst 1-2 timmar innan servering.

RAW CARROT CAKE (6 pieces) Cake: 2 large carrots, 6-8 fresh dates (pitted), 1.5 dl walnuts, 0.5 dl of grated coconut, 0.5 tsp crushed carnation, 1 tsp ground cinnamon. Mix all ingredients (except dates) in a food processor. When it became crumbs of all, add dates till it gets a firmer texture. Fill small foil shapes with the dough. Freeze approximately 1-2 hours .Frosting: 1.5 dl soaked cashews (at least 3 hours), juice from 1/2 lemon, 1 tsp pure vanilla powder, 3-4 tbsp water, 1 tbsp cold-pressed coconut oil, 1-2 tsp Honey. Mix all ingredients in a blender for about 5 minutes, or until it becomes a creamy consistency. Spread frosting over the cakes and put back in the freezer for at least 1-2 hours before serving.