Recept: Raw proteinbollar med choklad och kaffe

chokladproteinboll_blogg_alla.jpg

chokladproteinboll_blogg_allaIdag efter att ha pluggat och tränat kände jag mig på pyssel- och bakhumör. Jag experimenterade fram dessa underbart goda proteinbollar som jag nu fyllt min frys med för att plocka fram när sötsuget smyger sig på, innan träning för en energikick eller efteråt för att fylla på med protein. Så goda!

RECEPT: Proteinbollar med choklad och kaffesmak: • 1 dl cashewnötter • 1 dl mixade frön - sesamfrön, psyllumfrön, pumpakärnor och solroskärnor • 1/2 dl riven kokos • 6 st ekologiska torkade fikon (exempelvis ICA:s I <3 eco) • 1 tsk kallpressad kokosolja • 1/2 tsk äkta vaniljpulver • 3 msk proteinpulver, jag använde risprotein härifrån (länk) • 2-3 msk kaffe • 2-3 msk raw kakao (finns här)

Gör såhär: 1) Mixa nötter och frön i en matberedare ca 30 sekunder 2) Tillsätt vaniljpulver, proteinpulver och kakao och mixa ytterligare några sekunder 3) Tillsätt kokosolja, fikon och kaffe och mixa tills det blir en fast deg, ibland kan man behöva något mer fikon 4) Rulla degen till små bollar. Vill man så kan man rulla i lite kokosflingor eller sesamfrön, jag valde att ha naturella med lite kakao över 5) Förvara i frysen, håller ca 2-3 veckor

Hoppas ni gillar dem!