Nyttigt RAW FOOD påskgodis

1.pask3_.jpg

Om ni redan är trötta på allt påskgodis och är sugna på att äta ett nyttigare alternativ har jag ett supergott recept till er! Dessa färgglada bollar kommer definitivt att bakas även när det inte är påsk.

Recept RAW FOOD påskgodis (ca 12 st): • 100 g mandelflarn • 3 tsk honung • 1 tsk kokosolja • ca 80 g ekologisk mörk raw choklad

Gör såhär: 1) Mixa mandelflarn, honung och kokosolja i en matberedare några minuter tills konsistensen blir något degig så att den senare kan rullas till bollar. 2) Dela upp degen i tre delar och färga eventuellt med naturliga färger. Jag använde 1/3 tsk gurkmeja till det gula lagret, 1/3 tsk rödbetspulver (jag använde detta märke) till det röd/lila lagret och 1/3 tsk vetegräspulver/spirulina till det gröna lagret. 3) Rulla till små bollar och frys någon timme 4) När ungefär en timme gått, smält chokladen över ett vattenbad och ta ut bollarna ur frysen och doppa dessa. Låt stelna på en tallrik eller liknande. 5) Servera direkt eller förvara i frysen tills de ska ätas.

Hoppas ni gillar dem lika mycket som jag!! Glad påsk :)