Nyttiga bananmuffins med äpple / Healthy banana muffin with apple

banan_muffins_recept_blog2.jpg

banan_muffins_recept_blog2Mums säger jag bara! Tänk att någonting så nyttigt kan vara så gott?! Dessa små söta muffins var helt över förväntan vad goda och de är helt fria från gluten, socker och laktos. Dessutom är de superenkla att göra och tar endast 20 minuter. Perfekt som både frukost, mellis eller som snack.

Recept bananmuffins med äpple (ca 8 st): • 2 bananer • 1 äpple • 2 ägg • 1/2-1 tsk äkta vaniljpulver (finns här) • 1 tsk raw honung (finns här) • 1 tsk kallpressad kokosolja (finns här) • 1/2-1 tsk malen kanel Gör såhär: 1) Sätt ugnen på 250°C 2) Mixa alla ingredienser, exempelvis i din blender, till en krämig smet. 3) Placera muffinsformar på en muffinsplåt och fyll formarna med smeten till ca 3/4. Placera i en äppelskiva i varje form. 4) Grädda i ugnen i ca 15 min. Håll koll hela tiden ändå, mina blev nästan brända efter 13 min. 5) Låt svalna en stund och servera med exempelvis en klick laktosfri vaniljkvarg eller liknande.

/  E n g l i s h  /

Recipe: banana muffins with apple (about 8 muffins): • 2 bananas • 1 apple • 2 eggs • 1/2-1 teaspoon pure vanilla powder (available here) • 1 teaspoon of raw honey (available here) • 1 teaspoon cold pressed coconut oil (available here) • 1/2-1 teaspoon ground cinnamon Instructions: 1) Preheat the oven to 250 ° C  2) Mix all ingredients, for example in your blender, to a creamy batter. 3) Place the muffin cups in a muffin pan and fill with batter to about 3/4. Place one small apple slice in every form. 4) Bake in the oven for about 15 minutes. Keep track all the time, my almost got burned after 13 min. 5) Allow to cool for a while and serve with for example vanilla quark.