Naturligt raw food godis: kokoskuber med jordnöttsmör & hallon

iskuber-blogg11.jpg

iskuber-blogg1För någon dag sedan fick jag en idé en sen kväll, varför inte göra härligt gott rawfood godis i iskuber? Det går ju utmärkt att göra små bollar av nötter som man förvarar i frysen så varför inte improvisera lite så får de dessutom en annan form. Resultatet blev i alla fall dessa små söta godisar. Perfekt när man är lite sötsugen och vill ha ett nyttigare alternativ. Det blev succé här hemma kan jag berätta! Recept kokoskuber med jordnöttsmör & hallon (ca 8 st): Bottenlagret (vita lagret): • 2 dl riven kokos • 1 tsk honung eller annan sötning • 1 tsk kallpressad kokosolja Mittenlager: ca 8 tsk jordnötssmör Topplagret (rosa lagret): • 1,5 dl hallon • 0,5 dl riven kokos • 1 tsk honung eller annan sötning

Gör såhär: 1) Börja med att fylla ca 8 st iskuber med lite smulad kokos så det täcker botten. Rekommenderar att använda iskuber av silikon, annars blir det nog svårt att få ut de färdiga kuberna. 2) Mixa ingredienserna i topplagret i en matberedare några minuter. Fyll upp iskuberna till ungefär hälften. 3) Fyll på en klick med jordnötssmör i varje iskub (ca 1 tsk/kub) 4) Mixa ingredienserna i "bottenlagret" några minuter. Fyll upp resten av iskuberna. 5) Frys några timmar och ta ur ca 5 min innan servering. Njut!

_ _ _ _ /  E n g l i s h  /

Recipe Raspberry / coconut cubes (about 8 pieces): The bottom layer (white): • 2 dl grated coconut • 1 teaspoon honey or other sweetening • 1 teaspoon cold pressed coconut oil Middle layer: about 8 teaspoons of peanut butter The top layer (pink): • 1.5 dl raspberries • 0.5 dl of grated coconut • 1 teaspoon honey or other sweetening

Instructions: 1) Start by filling about 8 ice cubes with a little crumbled coconut so it covers the bottom. Recommend using ice cubes made of silicone, otherwise it will be hard to get the finished cubes out. 2) Mix the ingredients in the "top layer" in a food processor a few minutes. Fill up the ice cubes for about half. 3) Load a click of peanut butter in each ice cube (about 1 tsp / cube) 4) Mix the ingredients in the "bottom layer" a few minutes. Fill up the rest of the ice cubes. 5) Put in the freezer a few hours. Take out about 5 minutes before serving. Enjoy!