Naturell "nana" ice cream med vaniljsmak

nanaicecream-blogg2.jpg

nanaicecream-blogg2nanaicecream-blogg3Vilket underbart väder! Kom precis hem från en lång lång lång promenad runt hela Stockholm känns det som. Inte riktigt men säkert 1,8 mil och nu är jag helt slut. Trots att benen blev stela på slutet så ville jag fortsätta gå för solen sken och det blåste varmt för första gången på mycket länge. Har ni varit ute idag och njutit av det vackra vädret?

Nu blev det många glassposter de senaste dagarna men jag har helt fastnat för den härligt nyttiga varianten. Denna glass är gjord som "vanilj"-glass och är minst lika god som den med choklad.

Recept vaniljglass: • 2 skalade, skivade och frysta bananer • 1/2 rumstempererad banan • 2 färska och urkärnade dadlar • 1 tsk ekologiskt äkta vanilpulver (finns här)

Gör såhär: Ta ur de frysta bananerna ur frysen och låt tina ca 5 minuter. Häll därefter i alla ingredienser i en matberedare (den har starkare knivar och bättre för att göra glass än en vanlig mixer som ofta behöver vätska som bas). Mixa allt till en härlig glassliknande konsistens och fyll upp en skål - Ät direkt med lite färska bär och mandelflarn.

facebookg