"nana" Chocolate ice cream

choco-blogg2.jpg

choco-blogg2 choco-blogg1Oj oj oj säger jag bara, nu har jag hittat en ny favorit. Ni som är hälsointresserade har säkert inte missat alla varianter på "nana ice cream" som varit väldigt populärt ett tag. Jag har däremot inte varit så bra på att göra den ännu då jag hållt mig till mina fruktsmoothies.

Nu vet jag inte om det är exakt så här den heter men jag antar att "nana" er en förkortning för "banana". För den här härligt goda glassen är gjort med bananer som bas. Detta är ju helt fantastiskt, nu kan man äta chokladglass till frukost, mellis eller som en nyttigare variant av dessert på kvällarna. Rekommenderar er alla att testa detta för det är superenkelt att göra och så gott!

Recept chokladglass: • 2 skalade, skivade och frysta bananer • 1/2 rumstempererad banan • 2 färska och urkärnade dadlar • 1 tsk ekologiskt äkta vanilpulver (finns här) • 1 msk ekologisk RAW kakao (finns här)

Gör såhär: Ta ur de frysta bananerna ur frysen och låt tina ca 5 minuter. Häll därefter i alla ingredienser i en matberedare (den har starkare knivar och bättre för att göra glass än en vanlig mixer som ofta behöver vätska som bas). Mixa allt till en härlig glassliknande konsistens och fyll upp en skål - Ät direkt med lite färska bär och kokosflarn.