Middagstips - Nyttiga morotsraggmunkar

morotsraggmunk_nyttig_recept.jpg

morotsraggmunk_nyttig_receptDet var verkligen inte helt lätt att få denna otroligt lätta och goda måltid bra på bild, men jag kände att jag var tvungen att dela med mig. Igår slog det mig att det är så populärt med bananpannkakor och den senaste tiden har jag fått "dille" på morötter. Detta ledde till att jag kom på att det måste ju gå att göra precis som med bananpannkakor, men att byta ut banan mot morötter och vet ni vad, det gick och det blev till och med riktigt gott! Eftersom jag rev morötterna så kallar jag dem för raggmunkar :)

Recept morotsraggmunkar (1 portion, ca 3 st plättar): • 2 st morötter, skalade och rivna på ett rivjärn • 2 st ägg • 2 tsk hackad persilja • 1/4 finhackad rödlök • 1/2 dl valfri mjölk, jag använde min hemmagjorda havremjölk • Salt, peppar & vitpeppar • Kallpressad kokosolja till att steka i

Gör såhär: 1) Blanda alla ingredienser i en bunke och krydda efter smak och tycke 2) Häll ut en klick i en mindre stekpanna och platta ut, de är lättare att vända om de inte är alltför stora och tjocka. Justera värmen så att de inte blir brända. Vänd efter några minuter så att båda sidor blir stekta. 3) Servera med valfritt tillbehör eller som jag: Champinjoner stekta i kokosolja och lite himalayasalt och en romansalladsbädd.