MATCHA GREEN TEA

lazy_blogg1.jpg

lazy_blogg3lazy_blogg2

"Choose your thoughts carefully. Keep what brings you peace, release what brings you suffering. And know that happiness is just a thought away".

Tidigare var jag en mer stressad person med många tankar som inte fick mig att må bra. Med åren har jag tränat på vara mer mindful och noterar mina tankar på ett helt annat sätt. Jag har till och med lärt mig att välja bort de tankar som inte är bra för mig. Jag läste en väldigt bra Ayurvedabok för några år sedan, där det stod att man skulle föreställa sig sitt huvud som en vacker trädgård med blomstrande träd. Varje dålig tanke man har faller ner i trädgården som ett ogräs. Ju mer man tänker på den tanken, desto mer "vattnas" ogräset och växer. Ju fler dåliga tankar vi har desto mer förgiftas trädgården. Den liknelsen försöker jag alltid att minnas när en dålig tanke kommer upp. Mentalt slänger jag direkt iväg de ogräs-fröna som försöker växa i trädgården. Ju finare min mentala trädgård är, desto vackrare och vänligare blir även livet. Det är som att livet speglar tillbaka ens inre värld, vilket i sin tur gör att man möts av fler leenden och vänliga människor.

Jag har också blivit mycket bättre på att ta pauser i vardagen och bara vara, inte prata med någon eller göra någonting speciellt. Det är ett sätt för mig att koppla av och reflektera. Det gör jag gärna drickandes lite värmande te, som samtidigt är väldigt bra för kroppen. För mig känns det renande på något sätt och jag blir väldigt lugn, samtidigt som jag hämtar krafter och får mer energi. Älskar att dricka grönt te och "Matcha green tea" från Pukka är en av mina absoluta favoriter.

Att grönt te är bra för oss vet nog de flesta redan och att dricka Matcha te har ännu fler hälsofördelar. Tydligen är det så att ett glas matcha-te motsvarar 10 koppar grönt te om man jämför deras näringsvärde och antioxidanter. Därför är det även lite dyrare än vanligt grönt te. Några av hälsofördelarna är att det har en lugnande och avslappnande effekt, hjälper kroppen att bekämpa virus och bakterier, är rikt på fibrer, sänker kolesterolet och ökar ämnesomsättningen.