LAX MED GRÖNKÅL, RÖDKÅL & ZOODLES

lax_blogg.jpg

lax_blogg2 Tänkte tipsa er om en supergod och enkel lunch/middag. Jag ogillar att laga mat som tar tid men detta blir klart på max 10 minuter. Perfekt! Kort tillagningstid betyder även att maten bevarar mer näringsämnen!

LAX MED GRÖNKÅL, RÖDKÅL & ZOODLES  (1 portioin) 1 Laxfilé Grönkål Rödkål Zuccini 1 tsk Organisk Kokosolja (att steka i) 1/2 Citron (saften) färsk Timjan

Kryddor: Himalayasalt, Cayennepeppar, Vitpeppar & Svartpeppar

Gör såhär: Tillaga laxen genom att ångkoka den ca 10 minuter, krydda med till exempel vitpeppar, salt och svartpeppar. Under tiden, stek valfri mängd hackad grönkål och rödkål i en klick kokosolja på medelvärme några minuter. Krydda med citronsaft, cayennepeppar och salt. Servera allt tillsammans med "zoodles" som är zuccini-nudlar gjorda i en spiralslizer. Njut!

___ English. I want to tell you about a delicious and simple lunch/dinner. I hate to cook food that takes time but this dish is done in maximum 10 minutes. Perfect! Quick cooking time also means that the food retains more nutrients!

Salmon, kale, red cabbage & zoodles (1 portioin): 1 salomon fillet, kale, red cabbage, zuccini, 1 tsp organic coconut oil (for frying), 1/2 Lemon (juice), fresh thyme. Spices: Himalaya salt, cayenne pepper, white pepper and black pepper

Do this: Cook the salmon by steaming it for about 10 minutes, season with for example, white pepper, salt and black pepper. Meanwhile, fry any amount of chopped kale and red cabbage in a dollop of coconut oil on medium heat for a few minutes. Season with lemon juice, cayenne pepper and salt. Serve everything together with "zoodles" which is zucchini noodles made in a spiralslizer. Enjoy!