Jivamukti yoga

Bild God eftermiddag! Idag är det den 6:e dagen på min detox och jag måste säga att jag inte hade räknat med att klara mig så här länge på endast flytande föda. Gårdagen var ju dag 5 och energin sprudlade men fram tills igår var det ändå rätt tungt. Minns att jag kände de två första dagarna att "shit hur ska jag klara mig till söndag". Men nu är det lördag och bara en dag kvar och jag mår toppenbra!

Vaknade av mig själv vid 5 imorse som vanligt hehe, drack lite varmt vatten med citron och ingefära. Tog det allmänt lugnt ett tag och åt sedan dagens första smoothie, liknande mina andra frukostar. Vid 10.15 blev det till Yogayama för ett Jivamukti pass. Det passet är ett av de mest fysiskt ansträngande och samtidigt intellektuellt stimulerande och andligt. Riktigt skönt pass med både en del tankeställare och skratt.

Tycker det är så häftigt hur kroppen fungerar, t.ex. en asanas som jag endast provat en gång tidigare där man ska sitta ner och dra benet framåt, uppåt, bakom axeln och sedan huvudet. Den positionen klarade jag nästan ingenting av när jag provade för första gången för mer än en månad sedan, fick ont överallt. Men idag så kom jag väldigt djupt in i rörelsen och det kändes nästan bekvämt, trots att jag varken övat den eller tänkt på den speciellt mycket sedan dess. Sådana saker gör mig imponerad över vad kroppen jobbar på undermedvetet!