IN LOVE WITH AVOCADO

shakeforshape_avokado_blogg31.jpg

shakeforshape_avokado_blogg3God morgon! Tänk att jag inte kan får nog av avokado.. Min kille brukar retas med mig om hur mycket jag älskar avokado men jag kan verkligen inte tröttna. Den är perfekt i smoothies, i sallader, istället för smör på mackan, som hårinpakning eller ätas som den är. Däremot är den ju rätt fet och även om det är nyttiga fetter, så försöker jag begränsa mig till att äta max en halv om dagen. Man ska ju inte överkonsumera livsmedel utan variera så gott det går. Det är någonting som jag däremot är dålig på när jag väl får en favorit, vill ju äta det hela tiden då! Någon som känner igen sig?

Här kommer i alla fall dagens frukost och nu har jag handlat lite annorlunda smoothiefrukter till de kommande dagarna, vilket blir spännande :)

AVOKADO SMOOTHIEBOWL /  AVOCADO SMOOTHIEBOWL 1/4 avokado  /  1/4 avocado 1/2 citron  /  1/2 lemon 1 dl ananas/mango  /  1 dl pineapple/mango 1/2 fryst banan  /  1/2 frozen banana 1 dl havremjölk (eller annan växtbaserad dryck)  /  1 dl oat milk (or other plantbased milk) 1-3 cm ingefära  /  1-3 cm ginger

Mixa allt till en härlig kräm. Fyll upp en skål och toppa med till exempel jordgubbar, äpple, blåbär och cashewnötter. Drick/ät direkt och njut! /  Mix everything to a lovely creamy smoothie. Fill a bowl and top with for example strawberries, apple, blueberries and cashew nuts. Eat/drink immediately and Enjoy!  /