havregrynsgröt med jordgubbar och blåbär

grot_blogg.jpg

grot_bloggGod morgon kära bloggläsare! Då var det dags att börja jobba igen, så skönt det var med lite ledighet. Igår var vi som sagt över hos min killes föräldrar och åt födelsedagsmiddag, det var supermysigt. Vi bakade en supergod (och inte nyttig) lemoncurd paj som jag måste dela med mig av receptet till er! Receptet kommer upp antingen idag eller imorgon.

Nu sitter jag här och njuter av lite gröt för en gång skull. Jag skippade smoothien idag, vilket inte hänt på evigheter men lugna, det kommer inte hända fler gånger ;) Anledningen är för jag behöver lite extra energi för strax ska jag ge mig ner på gymmet för ett träningspass innan jobbet. Ha en underbar dag!

Recept havregrynsgröt: • 1 dl havregryn • 1,5 dl kokande vatten • 1 msk linfrön • 1 tsk kokosflarn

Gör såhär: fyll en skål med havregryn, linfrön, kokosflarn och eventuellt lite salt. Koka upp vattnet i vattenkokaren och häll över 1,5 dl i skålen. Rör om några gånger. När gröten känns färdig så toppa med förslagsvis jordgubbar, banan, blåbär och dadlar.

/  E n g l i s h  /

Recipe Oatmeal:
 • 1 dl oatmeal 
 • 1.5 dl of boiling water 
 • 1 tablespoon flax seed 
 • 1 teaspoon coconut flakes

Proceed as follows: Fill a bowl of oatmeal, flax seeds, coconut flakes and possibly a little salt. Boil the water in the kettle and pour over 1.5 dl in the bowl. Stir a few times. When the porridge feels ready so top with  for example strawberries, banana, blueberries and dates.