Grön "detox" smoothiebowl med korngräs

gron-bowl-blogg.jpg

gron-bowl-bloggGod morgon måndag!

Ny vecka igen, ny månad, solen skiner och det börjar kännas som vår. Mars är min favoritmånad eftersom jag fyller år i slutet och därför har jag bestämt att detta ska bli en bra månad!

Idag börjar jag dagen med en grön "detox" smoothiebowl fylld med nyttigheter. Den här rekommenderar jag till de som är vana att dricka grönsakssmoothies men ändå roligt om "nybörjare" vågar testa :)

Recept: • 1/2 kiwi • 1/2 grönt äpple • 1 näve grönkål • 1 selleristjälk • 1-2 tsk korngräs från ecoselection (länk) • 1/2 citron • 1/2 dl kallt vatten Gör såhär: Mixa alla ingredienser och toppa med blåbär, kiwi, granatäpplekärnor och bipollen (finns här).

Kort om korngräs: Korngräs är rikt på riboflavin, niacin, vitamin B6, folsyra, kalcium, magnesium, järn, zink och krom. Kroppen behöver krom för att bibehålla normala blodsockernivåer. Zink bidrar till normal syra-basbalans.