FROZEN RAW FOOD CAKES

shakeforshape_blogg_cheesecake51.jpg

shakeforshape_blogg_cheesecake5shakeforshape_blogg_cheesecake6När det regnade i söndags var jag på bakhumör och resultatet blev dessa söta små godsaker. Superenkla att göra, häsosammare än vanliga bakverk då de är fria från socker och andra tillsatser. Det enda ni behöver (förutom ingredienserna) är folieformar och en frys!

FROZEN RAW FOOD CAKES (6 st) Botten: 1 dl havregryn 1 dl mixade nötter 1 dl torkade fikon 1-2 msk vatten 1 tsk kokosolja 4-5 steviadroppar med mandelsmak eventuellt 1-2 tsk pepparkakskrydda

Mellanlager: 2 medelstora bananer 1 skopa proteinpulver med smak av "vanilla white chocolate" (kan uteslutas) 4-6 droppar stevia med vaniljsmak

Topplager: 1,5 dl björnbär 2 msk proteinpulver med smak av "vanilla wildberry" (kan uteslutas) 3 droppar stevia naturell/vaniljsmak saft från 1/2 lime limeklyftor till garnering

1) Bottenlagret: Mixa först nötterna i en matberedare till ett mjöl. Häll sedan i havregryn, fikon, vatten, kokosolja, stevia och pepparkakskrydda och mixa ytterligare någon minut tills mjölet blir en deg. Fördela i 6 st formar (t.ex. aluminiumformar) så att de täcker botten. Placera i frysen medans du gör punkt 2. 2) Mellanlager: Mixa bananer, proteinpulver och stevia i en mixer. Fyll detta i formarna så det täcker ungefär 2/3 av formen. Placera i frysen igen medans du gör punkt 3. 3) Topplagret: Mixa björnbär, proteinpulver, stevia och limesaft i en mixer. Fyll upp resten av formerna och frys minst 4 timmar innan servering. 4) Njut!

_ _ _ _ /  E n g l i s h  /

FROZEN RAW FOOD CAKES (6 servings) Bottom: 1 dl rolled oats 1 dl mixed nuts 1 dl dried figs 1-2 tablespoons water 1 teaspoon coconut oil 4-5 drops of stevia with almond flavor Optionally 1-2 tsp ginger bread flavor

Between Stock: 2 medium bananas 1 scoop protein powder with a taste of "vanilla white chocolate" (optional) 4-6 drops of stevia with vanilla flavor

Top layer: 1.5 dl blackberries 2 tablespoons protein powder with a taste of "vanilla wildberry" (optional) 3 drops of stevia plain / vanilla flavor juice from 1/2 lime lime wedges for garnish

1) The bottom layer: Mix the nuts in a food processor into a flour. Pour in oatmeal, figs, water, coconut oil, stevia and optionally ginger bread flavor and mix until the flour becomes dough. Divide into 6 molds (eg aluminum molds) so it covers the bottom. Place in the freezer while doing step 2. 2) Mid layer: Mix banana, protein powder and stevia in a blender. Fill the molds so it covers approximately 2/3 of the mold. Place in the freezer again while doing step 3. 3) Top layer: Mix blackberries, protein powder, stevia and lime juice in a blender. Fill up the rest of the shapes and keep in the freezer at least 4 hours before serving. 4) Enjoy!