Detox-smoothie med vetegräs & pepparmynta

detox-1_blogg2.jpg

detox-1_blogg2 detox-1_bloggGod morgon kära bloggläsare! Äntligen är min tenta över och jag kan få ett normalt liv igen. Jag har pluggat så mycket att jag var så slut igår efter tentan att jag höll på att somna kl. 18.00 och fick strunta i min födelsedagsmiddag ute, det får bli ikväll istället. Nu får vi bara hålla tummarna att jag klarar tentan!

På grund av detta har mina inlägg här i bloggen inte varit de roligaste kanske den här veckan, men nu ska det bli bättring från min sida. Hur har er vecka varit?

Idag vaknade jag pigg som en lärka och har ätit frukost i lugn och ro. Jag ska göra mitt första träningsinspirerande modelljobb på måndag för ett stort företag, har aldrig modellat tidigare så är väldigt nervös. Jag blir alltid så nervös framför kameran, är alltid den som är bakom. På grund av detta känner jag nu att jag ska försöka "detoxa" min kropp lite inför måndagen så att jag i alla fall blir av med överflödig vätska. Man blir ju så svullen när man sitter hela dagarna och pluggar (och det blir även en del godis för att orka med). Jag kommer komma med lite tips på mat och dryck här i bloggen som renar kroppen så håll utkik om ni är intresserade!

Recept detox-smoothie med vetegräs och pepparmynta: • 1 dl ananas, skivad i små bitar • 1/2 banan • 1 selleristjälk, skivad i små bitar • 1 citron (saften) • 10 cm gurka • 1 näve grönkålsblad (spenat går också bra) • 1/2-1 dl kallt vatten/kokosvatten • 1 tsk vetegräs (finns här) • 1 tsk pepparmynta från ecoselection (länk)

Mixa allt ordentligt i en mixer och fyll upp ett glas. Toppa med exempelvis mixade bär och en myntakvist.

/  E n g l i s h  /

Recipe: Detox smoothie with wheat grass and peppermint: • 1 dl pineapple, sliced into small pieces • 1/2 banana • 1 celery stalk, sliced into small pieces • 1 lemon (juice) • 10 cm cucumber • 1 handful kale leaves (or spinach) • 1/2-1 dl cold water / coconut water • 1 teaspoon wheat grass (available here) • 1 teaspoon peppermint from ecoselection (link)

Mix everything thoroughly in a blender and fill up a glass. Top with for example mixed berries and a mint sprig.