Fresh squeezed juice & D E T A I L S from @carolinesvedbom

strand-orange11.jpg

strand-orange1strand-orange10strand-orange9De vackra smyckena kommer från Caroline Svedbom (länk)

Vet ni vad, någonting av det bästa jag vet (förutom smoothies såklart) är färskpressad apelsinjuice. Imorse hade jag tur, för min kille köpte med sig ett stort paket med apelsiner igår, så jag sippar för tillfället på en härlig juice (det enda som saknas är stranden i bakgrunden som på bilderna). Det smakar så mycket godare än juice som man köper och det går så snabbt att göra, även med en gammal hedlig apelsinpress (ni vet en sån man skruvar apelsinen på). Dessutom är juicen helt fri från tillsatt socker.

Visste ni att trots att det står sockerfritt på förpackningar (t.ex. juice), så får det vara 15% tillsatt socker utan att man behöver skriva in det i innehållsförteckningen - alltså 15 sockerbitar per liter. Anledningen är för att det tar bort eventuell besk smak om jag inte minns fel. Detta var någonting jag hörde på nyhetsmorgon av en läkare för ett tag sedan. Lite skrämmande tycker jag, men desto större anledning att börja göra mer saker hemifrån från grunden, det är dessutom oftast väldigt enkelt.

Nu ska jag göra mig iordning för dagen som idag kommer bestå av plugg, plugg och plugg. Tänkte åka till något café eller bibliotek för att få lugn och ro. Ha en underbar dag kära läsare!