Är Yoga verkligen träning?

simple-smile9.png

En vanlig reaktion när jag berättar att jag yogar är att folk säger: "Vad skönt, jag skulle också behöva stretcha mer. Men ska du inte köra riktig träning också?". Man skulle kunna tro att det bara är stretching då det ser så lätt ut när vissa utövar yoga men jag skulle nog säga att Yoga är en av den mest fysiskt ansträngande träningsformen jag provat på. Vissa pass rinner svetten och andra dagar har jag mjölksyra i hela kroppen flera timmar efteråt. Det finns även lugnare former av yoga, mer inriktade på stretch och cirkulation. I yoga så använder man hela kroppen i alla övningar på olika sätt och alla stående övningar är samtidigt balansövningar. För att klara av de svåraste övningarna så krävs 100% fokus på nuet och att vara ett med kroppen med full kroppskontroll. Nedan är några av alla asanas som vi kan träna på, tror ni att man skulle klara av dessa övningar utan styrka i hela kroppen? :)Bild