Ananasglass doppad i choklad

blogg_ananasglass.jpg

blogg_ananasglassVill ni ha ett superenkelt tips på vad man kan göra när sötsuget smyger sig på och det enda man har i skafferiet hemma är ananas, kakao och kokosolja? Här kommer ett härligt och snabbt recept till er ;) Det var faktiskt över förväntan hur gott det var och dessutom ett nyttigare alternativ till vanligt godis/glass.

Recept ananasglass doppad i choklad (ca 4 st): • Färsk ananas • 1 msk kallpressad kokosolja • 1 msk kakao, rå eller vanlig • eventuellt 1 tsk honung/kokossocker för sötning

Gör såhär: 1) Skiva ananasen i 4 st ca 1-2 cm tjocka skivor. Använd en hjärtformad pepparkaksform och forma ananasen. Gör ett litet hål i botten med en kniv och för in en glasspinne eller ha den som den är. Frys i några timmar. 2) Värm kakao, kokosolja och kokossocker/honung (eventuellt färdigköpt mörk choklad) i en skål över ett vattenbad. 3) När allt är smält, ta ur ananasen ur frysen och doppa i chokladen (jag använde sked och ringlade över). 4) Ät direkt och njut!