Hur höga krav ska man egentligen ställa på sig själv?

Hej på er i sommarvärmen! Igår ringde dagis och berättade att Nicolas fått en ögoninfektion, så vi fick åka och hämta honom och idag är han hemma. Jag "förlorade" mot Magnus om vem som hade viktigast möten idag, så jag är hemma och vabbar. Faktiskt den enklaste vabbningen någonsin, eftersom Nico inte riktigt är sjuk (men smittsam) så han är pigg och glad. För tillfället sussar han sött så jag passar på att sola lite på balkongen. Väldigt härligt att vabba ibland ;)

Över till vad jag skulle skriva lite om, nämligen gårdagens härliga lunch på Centralbadet och det var Tropicana som bjöd in. Vi åt en god vegansk lunch, samtidigt som Sofia (PT-Fia) höll en föreläsning om inre hälsa. Intressanta tankeställare! Hur lätt det till exempel är att när man redan har mycket och är inne i allt-eller-inget-racet så är det lätt att man bokar in ännu mer. Och att trots att hjärnan ibland inte förstår att man har för mycket, så känner kroppen av det och man börjar få olika fysiska symptom. Till exempel kan man få magkatarr, bli laktosintolerant eller bli skadad när man tränar. 

I dagens samhälle tror jag det är viktigare än någonsin att stanna upp, vara i nuet och försöka att inte ha allt för höga krav på sig själv. Personligen kan jag känna en press av att jag måste överprestera i allt jag gör bara för jag är mamma och har lite mindre tid än andra. Känner mig sällan nöjd när jag går hem från jobbet utan jobbar alltid lite på kvällar, bara för att det ibland inte känns som det jag gjort på dagen är tillräckligt. Men, å andra sidan jobbar jag bara 80% för att jag ska kunna bara vara "mamma" när jag är hemma. Men det är svårt. Skippar oftast lunchen för att det tar tid från jobbet, men igår är jag glad att jag tog mig tid.

Bra att stanna upp och reflektera ibland över vad som är viktigt och vad man egentligen måste göra. Hur höga krav ska man egentligen ställa på sig själv? Ofta är det en själv som sätter höga krav och inte andra. Eller hur känner ni?

Nedan har ni några bilder från lunchen!

IMG_3743.JPG
IMG_3745.JPG
IMG_3739.JPG
230518_tropicana_50.JPG
230518_tropicana_39.JPG
230518_tropicana_63.JPG
230518_tropicana_59.JPG
230518_tropicana_96.JPG
230518_tropicana_49.JPG
230518_tropicana_28.JPG
230518_tropicana_3.JPG