Hälsosamma veganska choklad donuts (vegan & glutenfri)

Detta recept är veganskt och glutenfritt, tar 15 minuter att göra och är supergott!

Alltså jag finner knappt ord. Jag misstänkte att det skulle bli gott men att det skulle bli såhär gott att göra hälsosamma varianter av donets visst jag inte. Dessa gick åt som smör och både jag, Nico och min kille älskade dem. Ni måste prova!

IMG_2260.JPG

Ingredienser (4 st)
10 färska, urkärnade dadlar
2 dl Mandelmjölk (eller annan vegansk mjölk)
2 dl havremjöl
1/2 dl kokosmjöl
1-2 msk kakao
1 tsk macapulver
1 tsk bakpulver
1/2 tsk äkta vaniljpulver

1) Sätt ugnen på 175°C
2) Mixa dadlar och mandelmjölk i en matberedare tills det blir så slät smet som det kan bli.
3) Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sedan i dadelmjölkblandningen och rör om ordentligt. Fyll sedan donutformar och grädda i ugnen ca 10 minuter. Låt sedan svalna en stund innan du tar ut dem ur formen.
4) Jag doppade sedan donutsen i lite smält mörk choklad och toppade med lite strössel(uteslut om du inte vill ha socker)/mandelflarn/granatäpple.

IMG_2282.JPG
IMG_2268.JPG