Sötpotatisskivor med rödbetshummus (vegan)

Älskar du sötpotatis lika mycket som jag gör? Då måste du prova detta recept som blev ett perfekt snack! Detta ska jag lätt bjuda på nästa gång vi har gäster - superlätt och gott och dessutom härligt att vila ögonen på! 

IMG_2267.JPG

Ingredienser 
1-2 Sötpotatisar
Olivolja
Salt & Peppar

Hummus
2 rödbetor
1 paket färdigkokta kikärtor
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk tahini
1 tsk spiskummin
1 msk citronsaft
salt & peppar

Topping: Avokado & groddar

1) Sätt ugnen på 200°C. Skala och skiva sötpotatis i ca 1/2 cm tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. grädda ca 15-20 minuter.

2) Mixa ingredienserna till hummusen med en stavmixer till en slätare konsistens.

3) Toppa sedan sötpotatisskivorna med en klick rödbetshummus, lite avokado och groddar. Njut!

Viktigt! Jag vet inte om man kan äta de blå blommorna, jag plockade dem utomhus och tyckte de var fina att dekorera med för bildens skull, men tog bort dem sedan innan vi åt!