Vegansk salladsskål med avokadopesto!

Hej kära ni! På min instagram idag har jag ett samarbete med Zeta och jag tänkte att jag ska dela med mig av receptet här i min blogg. Älskar saker som går lätt att slänga ihop och denna rätt är inget undantag. Receptet hittar ni nedanför bilden. Enjoy! 

IMG_1351.JPG

Ingredienser
zeta fem gryner
kikärtor
blomkål
champinjoner
spenat
rödkål
sockerärtor
cocktailtomater
Olivolja
soya
Kryddor: salt, peppar, curry

Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175°C. Fyll en plåt med bakplåtspapper med kikärtor och blomkål. Ringla över olivolja, krydda med salt, peppar och curry. Grädda i ugnen ca 20-30 minuter.
2) Koka zeta fem gryner enligt anvisning på förpackningen
3) Skiva och stek champinjoner i lite olivolja och soya på medelhögvärme ca 5 minuter
4) Skiva rödkål, sockerärtor och coktailtomater och fyll en skål tillsammans med spenat. Fyll på med kikärtor, blomkål, champinjoner och zeta fem gryner. 
5) Servera till exempel med avokadopesto. Ni hittar receptet nedan: 

Avokadopesto
1/2 kruka färsk basilika
1/2 avokado
lite citronsaft
salt & peppar
1-2 msk olivolja

Mixa ingredienserna med en stavmixer till en krämig konsistens. Servera till din sallad.