mini "cookiedough" tårta med choklad (vegan)

God morgon! Hoppas ni mår bra :) Inatt sov jag hur länge som helst, somnade med Nicolas igår vid ca 8-tiden och sov till 6 imorse då han vaknade. Det behövdes verkligen kan jag säga, har varit så trött de senaste dagarna.

cookiedough tarta vegan recept2.jpg

Jag är inte världens bästa på att leka med Nicolas men att baka är kul för då är han intresserad och sitter med stora nyfikna ögon, får smaka degen och jag kan göra någonting jag gillar. Win win! "Bakade" en magiskt god cookiedough tårta med vita bönor som bas. Superenkel att göra och gott om man vill ha ett hälsosammare alternativ till godis.

Detta recept är veganskt, glutenfritt, laktosfritt, fritt från raffinerat socker.

cookiedough tarta vegan recept3.jpg

Ingredienser cookiedough:
1,5 dl glutenfria havregryn
0,5 dl kokosmjöl
2 msk agavesirap
1 tsk vaniljpulver
410 kokta vita bönor
5-6 dadlar
0,5 dl kokosmjölk
1 nypa havssalt

Mixa ingredienserna i en matberedare till en degig konsistens. Fyll sedan antingen två små formar (ca 15x15 cm) alternativt en större form och pressa med en slickepott. Lägg sedan i frysen. 

Gör chokladtopping genom att antingen smälta mörk choklad eller gör egen av 1,5 msk kokosolja + 2 msk kakao + 1 tsk agavesirap och värm tills det smälter i en kastrull på medelvärme. Toppa sedan tårtorna/tårtan med chokladsåsen och frys igen ca 1 timme innan servering.

cookiedough tarta vegan recept.jpg