Veganska chokladkakor doppade i vit & mörk choklad

Skärmavbild 2018-02-17 kl. 06.01.29.png
veganskt_godis_kakor.jpg

God morgon finaste! Gissa vad jag gjorde igår kväll? Inte så svårt kanske i och med bilden... Men jag bakade dessa godingar. Hemmagjort godis när det är som bäst. Och det bästa av allt? Helt veganska. Nedan har ni receptet!

veganskt_godis_kakor2.jpg

INGREDIENSER
12 st färska dadlar, urkärnade
2 dl havregryn
1,5 msk kakao (köpte härifrån)
1 msk solroskärnor
1 msk pumpakärnor
1 msk kokosolja (köpte härifrån)
1 tsk macapulver
1/2 tsk vaniljpuilver

Vit och mörk choklad (t.ex. detta, klick!)

1) Mixa alla ingredienser utom dadlar i en matberedare ca 10 sekunder. Häll därefter i dadlarna och mixa tills det blir en deg. Tillsätt eventuellt 1 msk vatten för att degen ska gå ihop
2) Rulla till bollar och platta sedan ut till ca 1 cm höga kakor (eller behåll som bollar) på en tallrik och lägg i kylen.
3) Smält vit choklad och mörk choklad separat. Rulla bollarna eller kakorna i chokladen och förvara sedan i kylen eller frysen tills du ska äta.
4) Njut!
 

TÄVLING!!! Ni får inte missa min tävling på instagram idag där ni har chans att vinna produkter från Bodystore.com för 2400 SEK! Hela 10 personer kommer vara lyckliga vinnare så in och läs hur man deltar här (klick!). Ni har inget att förlora men kan få massa grymma produkter :)