Veganska chokladcrepes gjorda på kikärtsmjöl

Va!?!? Kan man göra crepes utan ägg? Svar ja, det kan man. Det blev dock som med alla pannkakor och den första blev mos när jag vände men sedan så. Tricket är att ha medeltemperatur (på 5:an max 6:an av 9) och lite olja i stekpannan. För att vara ärlig så smakade inte pannkakorna i sig så gott men tillsammans med fyllningen och bären så blev det riktigt gott kan jag lova! Hoppas ni vågar prova för det var verkligen värt det :)

vegan_chocolate_crepes2.jpg

Dessa chokladcréps är glutenfria och veganska.

vegan_chocolate_crepes.jpg

Ingredienser chokladcrepes (ca 4 st)
1 dl kikärtsmöl, jag köpte mitt här (klick!)
1,5 dl Kokosdryck eller valfri mjölk
1,5 msk kakaopulver
1,5 msk kokossocker, jag köpte mitt här (klick!)
0,5 tsk vaniljpulver
1 "veganskt ägg" gjort på 1,5 tsk linfrön och 3 tsk vatten, blötlagda en liten stund i förväg

Gör så här:
1) Mixa alla ingredienser i en mixer till en smet. Låt sedan stå ca 5-10 minuter och vila (viktigt!).
2) Värm en stekpanna till medeltemperatur, jag hade på 5:an. Klicka i 1 tsk valfritt fett och fyll på ca 1/4 av smeten så det blir en tunn crépe. Jag fyllde inte ut till kanterna på stekpannan utan lät den vara lite mindre.
3) Stek tills undersidan är helt torr och det går att vända. Detta tar ett par minuter eftersom pannan är på medelvärme. Vänd sedan och stek en lite kortare stund på undersidan. Upprepa tills smeten är slut.
4) Toppa förslagsvis med mitt förslag nedan!

Cashewcréme
1) Blötlägg 1 dl cashewnötter ca 1 timme. Skölj sedan ordentligt med vatten.
2) Mixa tillsammans med 1,5 dl kokosgrädde/kokosmjölk, 0,5 tsk vaniljpulver och 1-2 tsk agavesirap tills det blir en slätare créme.

Toppa crépsen med cashewcréme, bär och eventuellt smält vegansk choklad för att lyxa till det ordentligt. Njut!