Tropisk granolatårta

God Morgon! Hoppas ni mår bra och har en mysig påsk. Vi fortsätter att ha sjukstuga - eller Magnus är sjuk och jag och Nico försöker hålla oss borta så mycket som det går. Trist när man äntligen är ledig, men sånt är livet. 

Vet ni vad? Imorse medans jag  gjorde frukost slängde jag ihop en magiskt god och superlätt granolatårta. Kände att man måste ju baka någonting i påsk eller hur! Resultatet och receptet hittar ni nedan! 

granolatårta.jpg

Om ni använder er av havreyoghurt eller kokosyoghurt (eller liknande) så blir tårtan helt vegansk. Bra va?! Nedan har ni hur man gör!

TROPISK GRANOLATÅRTA
Tillagningstid 5 minuter

Botten
2 dl granola
3 st dadlar
1 tsk kokosolja (härifrån)

Fyllning lager 1
2 dl valfri yoghurt, till exempel grekisk eller kokosyoghurt

Fyllning lager 2
1 mango
1 passionsfrukt
1 kiwi

1) Mixa ingredienserna till botten och pressa sedan ned botten på en liten tårtform ca 15 cm diameter.

2) Fyll sedan på ett lager med din valda yoghurt.

3) För en "ombre" effekt, mixa först mango och passionsfrukt, lägg hälften på toppen på tårtan och mixa det som är kvar med kiwi och fyll sedan på detta. Alternativt mixa ihop allt.

4) Frys i minst 1 timme innan servering och om du fryser längre tid behöver den tina lite innan du kan skära upp den. Njut!