Så här lätt gör du hemmagjord kokosyoghurt (vegan)

Detta inlägg innehåller en annonslänk från Bodystore 

Jag älskar yoghurt, men mår inte bra av mjölkprodukter och försöker därför att undvika dessa så mycket som det går. Mitt mål är att bli helt "mjölkfri" och även vegan detta år, även om jag redan äter till största del vegetariskt och veganskt. 

Det finns ju ett gäng mjölkfria yoghurtar men får alltid en klump i magen när jag läser innehållsförteckningen. Det är så mycket tillsatser i och hållbarheten är sjuk lång. Det känns bara inte helt optimalt. 

Då hade jag turen av att komma över ett recept på hemmagjord yoghurt och blev chockad över hur lätt det är?! Bara två ingredienser, lite väntan och vips så är det klart! Nedan har ni receptet! 

vegansk_hemmagjord_kokosyoghurt_recept_ny1.jpg
vegansk_hemmagjord_kokosyoghurt_recept.jpg

INGREDIENSER KOKOSYOGHURT  

• minst 400-500 ml kokosmjölk, jag använde Änglamarks ekologiska
• 2 st probiotika kapslar, jag använde dessa (klick!) 

1) Gör rent en glasburk med lock ordentligt, jag fyllde en diskad burk med kokande vatten och lät stå några sekunder innan jag hällde ut vattnet och lät svalna.

2) Häll i rumstempererad kokosmjölk och öppna probiotika kapslarna för att hälla i innehållet. 

3) Rör om ordentligt och lägg på locket så det kan komma in luft, skruva inte åt det. Låt sedan stå i 40 grader 12-24 timmar beroende på hur syrlig du vill ha yoghurten. Jag ställde in burken i ugnen och tände endast lampan, då blir det inte för varmt.

4) När du har önskad syrlighet, rör om ordentligt, sätt på locket och förvara i kylen.  Hur lätt?! 

Den här varianten blev lite rinnig i konsistensen, men jag ska prova att få en lite krämigare variant i nästa försök!