Nyttig fryst "äppelpaj" gjord på endast 5 ingredienser - steg för steg i bilder!

-- English translation in the end of this post! -- 

nyttig fryst äppelpaj

Tillagningstid: 5 min. Receptet är fritt från gluten, är veganskt och sockerfritt. 

Jag kör vidare på äppeltema den här månaden. Min nyttiga "äppelpaj" i glas verkade ni uppskatta väldigt mycket, så nu har jag hittat ett nytt fantastiskt sätt att äta en nyttig äppelpaj på men denna gången som en minitårta! Nedan har ni receptet! 

hälsoblogg.jpg

Jag började med att mixa 1,5 dl granola med 5 st färska urkärnade dadlar, 1 msk chiafrön, kanel och 1 msk vatten.

enkla recept

...Tills det ser ut som ovan

frozen-apple-cake.jpg

Sedan fyllde jag en liten form med avtagbar kant, den är ca 10-15 cm i diameter. Efter det fyllde jag på ca 2-3 dl soyayoghurt med vaniljsmak. Det är nog gott med vilken yoghurt som helst.

fryst äppeltårta bilder recept

Efter det toppade jag med äpplen skurna i supertunna skivor. Det ser nästan ut som en ros. Därefter hade jag på ytterligare kanel. Sedan frös jag in tårtan ca 1 timme i frysen.

frozen-granola-cake-healthy.jpg

När jag tog ut den var den precis lagom, inte stenhård och inte för lös. Så otroligt gott! 

nyttig äppelpaj lätt och god

Cooking time: 5 min. The recipe is free from gluten, is vegan and sugar free.

I'm going on apple theme this month. My useful "apple pie" in glass seemed to appreciate you a lot, so now I have found a new amazing way to eat a useful apple pie, but this time as a mini-cake! Below you have the recipe!

I started by mixing 1.5 dl granola with 5 freshly chopped dates, 1 tablespoon chia seeds, cinnamon and 1 tablespoon of water. Then I filled a small shape with detachable edge, it is about 10-15 cm in diameter. After that I filled about 2-3 dl of soyoghurt with vanilla flavor. It's probably good with any yogurt. When I removed it from the freezer, it was just perfect, not to frozen and not too loose. So incredibly good!

lchf äppelpaj