Blåbärspannkakor med havregrädde

God morgon fina ni! Hoppas veckan varit bra :-) Jag hade tänkt uppdatera hur mycket som  helst från Grekland men vi jobbade non-stop så tiden fanns inte. Och när jag sedan kom hem igen har det varit full rulle. Men, ska ladda upp lite fina bilder från dagarna senare idag! 

Tills dess har ni nedan ett magiskt gott recept på blåbärspannkakor, Enjoy! 

IMG_3131.JPG

Recept blåbärspannkakor (1 portion): 
1 st Bananer
1 Ägg
1 dl frysta Blåbär
1/2 dl valfri mjölk
1/2 dl Havregryn
1 msk riven kokos
1/2 tsk Kardemumma

Mixa ingredienserna i en mixer. Stek lite mindre plättar i en stekpanna eller använd ett plättjärn (lättare att vända då) på medelvärme. Det är lite knepigt att vända den första men brukar ge sig efter första omgången. Jag serverade med havregrädde och färska blåbär. Njut!

// English //

Recipe: blueberry pancakes (1 serving):
1 st Bananas
1 egg
1 dl frozen blueberries
1/2 dl optional milk
1/2 dl rolled oats
1 tbsp grated coconut
1/2 tsp Cardamom

Mix the ingredients in a blender. Fry a little smaller pancakes in a frying pan or use a flat iron (easier to turn then) over medium heat. It's a little tricky to turn the first but usually give up after the first round. I served with oat cream and fresh blueberries. Enjoy!

Sparkling water - en favoritdrink!

sodastream_2.jpg
sodastream_1.jpg

God morgon och glad söndag! På min instagram har jag ett samarbete med SodaStream där jag skulle berätta hur jag helst dricker mitt sparkling water - och det är så gott så måste dela med mig även här i bloggen! 

Man tar ungefär 1/3 färskpressad apelsin och 2/3 sparkling water och har i iskuber som med bär. Så otroligt gott och visst ser det läskande ut? Kan lova att det är lika gott som det ser ut! 

Nu måste vi börja greja i köket, ska ha några vänner över för brunch. Ska bara scones, bananpannkakor och smoothies - och även drinken ovan. Vi hörs senare, kram!

sodastream_3.jpg

Sötpotatisskivor med rödbetshummus (vegan)

Älskar du sötpotatis lika mycket som jag gör? Då måste du prova detta recept som blev ett perfekt snack! Detta ska jag lätt bjuda på nästa gång vi har gäster - superlätt och gott och dessutom härligt att vila ögonen på! 

IMG_2267.JPG

Ingredienser 
1-2 Sötpotatisar
Olivolja
Salt & Peppar

Hummus
2 rödbetor
1 paket färdigkokta kikärtor
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk tahini
1 tsk spiskummin
1 msk citronsaft
salt & peppar

Topping: Avokado & groddar

1) Sätt ugnen på 200°C. Skala och skiva sötpotatis i ca 1/2 cm tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. grädda ca 15-20 minuter.

2) Mixa ingredienserna till hummusen med en stavmixer till en slätare konsistens.

3) Toppa sedan sötpotatisskivorna med en klick rödbetshummus, lite avokado och groddar. Njut!

Viktigt! Jag vet inte om man kan äta de blå blommorna, jag plockade dem utomhus och tyckte de var fina att dekorera med för bildens skull, men tog bort dem sedan innan vi åt!

Vegansk salladsskål med avokadopesto!

Hej kära ni! På min instagram idag har jag ett samarbete med Zeta och jag tänkte att jag ska dela med mig av receptet här i min blogg. Älskar saker som går lätt att slänga ihop och denna rätt är inget undantag. Receptet hittar ni nedanför bilden. Enjoy! 

IMG_1351.JPG

Ingredienser
zeta fem gryner
kikärtor
blomkål
champinjoner
spenat
rödkål
sockerärtor
cocktailtomater
Olivolja
soya
Kryddor: salt, peppar, curry

Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175°C. Fyll en plåt med bakplåtspapper med kikärtor och blomkål. Ringla över olivolja, krydda med salt, peppar och curry. Grädda i ugnen ca 20-30 minuter.
2) Koka zeta fem gryner enligt anvisning på förpackningen
3) Skiva och stek champinjoner i lite olivolja och soya på medelhögvärme ca 5 minuter
4) Skiva rödkål, sockerärtor och coktailtomater och fyll en skål tillsammans med spenat. Fyll på med kikärtor, blomkål, champinjoner och zeta fem gryner. 
5) Servera till exempel med avokadopesto. Ni hittar receptet nedan: 

Avokadopesto
1/2 kruka färsk basilika
1/2 avokado
lite citronsaft
salt & peppar
1-2 msk olivolja

Mixa ingredienserna med en stavmixer till en krämig konsistens. Servera till din sallad.
 

 

 

Glutenfria bananvåfflor

God morgon finisar! Hoppas helgen varit bra hittills. Här är alla sjuka. Det är inte världens lättaste att ta hand om en sjuk kille som vaknar upp varje timme hela natten, samtidigt som man själv är sjuk. Ser fram emot finare väder så att alla kan vara utomhus mer vilket kommer leda till att alla är friskare! Snacka om att man dessa månader fått känna på ordentligt hur det är med vabb och förskolesjukdomar. Tydligen går der vattkoppor på dagis så vi får väl se om nästa omgång blir det haha! Hur mår ni?

IMG_1122.JPG

Införskaffade ett våffeljärn igår och då var vi ju såklart tvungna att göra våfflor. Gjorde en glutenfri variant som ni hittar receptet på längst ner! 

IMG_1131.JPG
IMG_1130.JPG
IMG_1117.JPG

Ingredienser
3 bananer
2 dl glutenfria havregryn  
2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör såhär: skala bananerna och mosa med en gaffel i en bunke. Fyll på med resten av ingredienserna och vispa med elvisp. Grädda ca 1 dl i våffeljärnet i en klick smör. Jag serverade med Frill glass och bär. Så gott!

Morgonträning och magisk buddha bowl! (vegan)

God morgon fina du! Hoppas starten på veckan varit bra. Men alltså, hur kallt är det inte ute? Snacka om att vintern kom på riktigt i år, minns knappt när det var så här mycket snö sist. Ganska mysigt men man är inte så sugen på att gå ut. 

Imorse kände jag mig så duktig som tog mig till gymmet. Jag var ju förkyld förra veckan (och är fortfarande) men visste inte om det skulle bryta ut till halsont/feber så har inte vågat träna. Men nu har det gått ett par dagar och det känns som det stannar vid förkylningen vilket är så skönt. Jag joggade 15 minuter följt av 20 minuter cirkelträning, älskar snabba och intensiva pass.

IMG_0556.JPG

Över till denna magiska måltid då. Det ser lika gott ut som det var kan jag lova. Älskar färgglada måltider. Nedan har ni receptet. Ni behöver ju inte göra som jag och lägg allt separerat utan man kan lika gärna blanda ihop allt. Men jag tycker att det är fint att presentera måltiden på detta sätt!

INGREDIENSER
Valfri bönpasta
Kikärtor (jag använde färdigkokta)
Champinjoner
Grönkål
Rödkål
Mango
Citron
Olivolja
Kryddor

Dressingförslag: Wasabimayo

1) Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2) Stek kikärtor och champinjoner i olivolja (antingen tillsammans eller separat) på medelhög värme ca 5-10 minuter. Jag kryddade med salt, peppar och curry.
3) Skölj grönkålsbladen och dra av bladen från stjälken och lägg i en bunke. Ringla över lite olivolja, pressa i citron och krydda med lite salt. Krama sedan in oljan i bladen.
4) Riv rödkål på ett rivjärn och tärna mangon.
5) Servera allt tillsammans i en skål tillsammans med wasabimayo gjort av t.ex. 1 msk vegansk mayo + 1 liten klick wasabipasta.

 

Veganska chokladcrepes gjorda på kikärtsmjöl

Va!?!? Kan man göra crepes utan ägg? Svar ja, det kan man. Det blev dock som med alla pannkakor och den första blev mos när jag vände men sedan så. Tricket är att ha medeltemperatur (på 5:an max 6:an av 9) och lite olja i stekpannan. För att vara ärlig så smakade inte pannkakorna i sig så gott men tillsammans med fyllningen och bären så blev det riktigt gott kan jag lova! Hoppas ni vågar prova för det var verkligen värt det :)

vegan_chocolate_crepes2.jpg

Dessa chokladcréps är glutenfria och veganska.

vegan_chocolate_crepes.jpg

Ingredienser chokladcrepes (ca 4 st)
1 dl kikärtsmöl, jag köpte mitt här (klick!)
1,5 dl Kokosdryck eller valfri mjölk
1,5 msk kakaopulver
1,5 msk kokossocker, jag köpte mitt här (klick!)
0,5 tsk vaniljpulver
1 "veganskt ägg" gjort på 1,5 tsk linfrön och 3 tsk vatten, blötlagda en liten stund i förväg

Gör så här:
1) Mixa alla ingredienser i en mixer till en smet. Låt sedan stå ca 5-10 minuter och vila (viktigt!).
2) Värm en stekpanna till medeltemperatur, jag hade på 5:an. Klicka i 1 tsk valfritt fett och fyll på ca 1/4 av smeten så det blir en tunn crépe. Jag fyllde inte ut till kanterna på stekpannan utan lät den vara lite mindre.
3) Stek tills undersidan är helt torr och det går att vända. Detta tar ett par minuter eftersom pannan är på medelvärme. Vänd sedan och stek en lite kortare stund på undersidan. Upprepa tills smeten är slut.
4) Toppa förslagsvis med mitt förslag nedan!

Cashewcréme
1) Blötlägg 1 dl cashewnötter ca 1 timme. Skölj sedan ordentligt med vatten.
2) Mixa tillsammans med 1,5 dl kokosgrädde/kokosmjölk, 0,5 tsk vaniljpulver och 1-2 tsk agavesirap tills det blir en slätare créme.

Toppa crépsen med cashewcréme, bär och eventuellt smält vegansk choklad för att lyxa till det ordentligt. Njut!